AlgemeenSamenvatting:
Bestel hier niet. Bestellingen worden niet verzonden en na annulering duur het veel te lang voordat je geld terug krijgt. Afspraken worden niet nagekomen en je moet zelf continu achter updates aan.
Update 20/5:
Na de review heeft het bedrijf contact opgenomen en zijn beide annuleringen volledig verwerkt. Voorheen vermoedde ik oplichting en schreef ik over mijn geld niet terug krijgen. Wat ik over oplichting heb geschreven heb ik uit de review gehaald, want ik wil hier niemand onterecht van beschuldigen. Het zijn geen oplichters, het bedrijf heeft zijn zaken simpelweg nog niet op orde.
Het is nu opgelost en ik krijg mijn geld gelukkig terug, maar het had nooit zo ver moeten komen. Ik verander het gegeven aantal sterren niet, omdat ik ondanks dat het goed is afgelopen een nare koopervaring heb gehad. Ik hoop dat het bedrijf hun zaken op orde krijgt want ze hebben nette prijzen. Maar tot die tijd, blijf bij bekende en vertrouwde webshops zoals Megekko en Alternate.
Oorspronkelijke review:
Op 25 april plaatste ik twee aparte bestellingen voor de Asus RTX 4080 Super TUF. De eerste bestelling annuleerde ik binnen 4 uur via e-mail, waarop ik direct een reactie kreeg dat de bestelling zou worden tegengehouden. De andere bestelling was op voorraad en zou binnen enkele werkdagen worden verzonden. Dit leek prima, maar al snel begonnen de problemen.
Op 30 april was mijn bestelling nog steeds niet verzonden en de geannuleerde bestelling stond nog open. Ik merkte ook op dat het product inmiddels niet meer op voorraad was. Misschien had ik een van de laatste exemplaren besteld, maar ik vermoedde dat de voorraad niet klopte toen ik bestelde. Daarom mailde ik om een update te vragen. Na twee dagen zonder antwoord, belde ik op donderdag 2 mei.
Jeroen nam op, was beleefd en wist meteen welke bestelling ik bedoelde. Hij vertelde dat er een voorraadprobleem was en dat het product begin volgende week zou worden verzonden. Hij beloofde ook de annulering van mijn eerste bestelling te verwerken. Hoewel ik gerustgesteld was, bleek mijn vertrouwen misplaatst.
Op woensdag 8 mei was er nog steeds niets verzonden en de annulering stond nog open. "Begin volgende week" was voorbij, dus belde ik opnieuw. Jeroen nam weer op, en bleef respectvol. Hij zei dat de GPU's weer op voorraad waren en mijn kaart op vrijdag 10 mei zou worden verzonden. Ik herinnerde hem opnieuw aan de eerste annulering, en hij beloofde het te regelen. Ondanks mijn twijfels, gaf ik ze een laatste kans.
Op vrijdag 10 mei was er aan het eind van de middag nog steeds niets verzonden. Mijn annulering stond nog open en ik had er genoeg van. Ik mailde dat ik al mijn orders wilde annuleren, lichtte toe waarom, en bedankte Jeroen voor de beleefde communicatie, maar ik had er geen vertrouwen meer in.
Binnen een uur reageerde Jeroen met begrip voor mijn beslissing en beloofde de orders te annuleren. Hij probeerde mij nog over te halen met de belofte dat het maandag verzonden kon worden, maar ik weigerde. Ik bestelde dezelfde kaart bij Megekko en had deze de volgende dag in huis.
Op 13 mei herinnerde ik Jeroen eraan dat mijn bestellingen geannuleerd moesten worden. Een dag later stonden ze nog steeds open. Na meerdere mails werd de eerste bestelling eindelijk geannuleerd op de website, maar de betaling via Klarna stond nog open.
Het is nu 20 mei. De eerste bestelling staat nog steeds open in Klarna en de tweede bestelling staat nog op "Wachten op verzending" op de website. Ik ben het zat om continu te bellen en gemaild te worden met lege beloften.
Andere negatieve reviews laten zien dat veel mensen dezelfde ervaring hebben gehad. Had ik hier maar naar gekeken voordat ik bestelde.
Hoewel de communicatie met Jeroen altijd beleefd en respectvol is gebleven, zijn woorden zonder daden waardeloos. Er wordt constant gelogen, afspraken worden niet nagekomen en als klant moet je voortdurend zelf achter updates aan. Had het bedrijf zelf initiatief genomen om updates te geven, was de review misschien iets minder negatief geweest. Sinds mijn annuleringen heb ik ook geen reacties meer ontvangen op mijn mails.
Bestel hier absoluut niet. De aantrekkelijke prijzen zijn te mooi om waar te zijn. Je krijgt je bestelling niet, je krijgt je geld niet terug. Wat je wel krijgt, is spijt, koppijn, en het kost je veel tijd en geld.
Ik geef de klantenservice 2 sterren in plaats van 1 puur vanwege de beleefde en respectvolle houding van Jeroen, met wie ik al mijn contact heb gehad. Hij reageerde snel op e-mails en ik hoefde nooit te wachten aan de telefoon. Zou dit gedrag niet meer sterren verdienen? Helaas niet, want daden spreken luider dan woorden. Hoewel het prettig is dat er netjes tegen je gepraat wordt, verliezen woorden hun waarde wanneer afspraken herhaaldelijk niet worden nagekomen, vooral als het om aanzienlijke bedragen gaat. Excuses, maar ik kan hier niets mooiers van maken.