AlgemeenVoor de 2e keer een nieuwe machine besteld bij SIComputers. De eerste bestelling ( 4 jaar geleden ) ging ook prima; dus let's try again!
Alle componenten zelf uitgezocht via Tweakers en bijbehorende reviews ( uiteraard ). Via de website van SIComputers alle componenten uitgezocht en in de verlanglijst gezet. Zo kun je telkens 'schuiven' met andere componenten; kijken of de prijs je aan staat, of toch nog naar een goedkoper en/of duurder component gaat kijken.
Na de daadwerkelijke bestelling heb ik gemaild dat de videokaart niet nodig was, aangezien ik die nog heb: daar hebben ze netjes op gereageerd dat dit akkoord was.
Tijdens de assemblage kreeg ik nog een vraag welke videokaart het was, zodat ze er rekening mee konden houden bij het aanleggen van de benodigde voedingskabels. Heel netjes, want ik zat zelf nog te dubben hoe ik dit anders had moeten doen. Het is natuurlijk niet zo moeilijk om zo'n kabel later te trekken, maar qua service dat ze het vragen vind ik dit wel erg netjes. Ik hoefde dus alleen nog maar de kaart erin te prikken, voedingskabels erin en ik was klaar.
Na levering thuis zat er ook een checklist bij met een x-aantal punten waar de assemblage-mensen rekening mee moeten houden: ook goed om te zien. Ze lopen de BIOS bijvoorbeeld langs om alle instellingen al goed te zetten, hebben ook een 100% CPU load temperatuur-check gedaan. Erg netjes.
Machine draait super: hij is stil, snel en kan er weer een jaar of 4 tegen aan :-)
Assemblage is door SIComputers gedaan. De PC is in een stevige doos ( van de behuizing zelf ) opgestuurd, en eerst in de doos en ook in de PC zelf middels papier en 'schuim' opgevuld. Zodoende kan er dus niks gebeuren tijdens de levering. Nadeel is wel dat je een heleboel papier en 'opvulmateriaal' thuis hebt, wat je dan zelf weg moet gooien, maar ik begrijp dat zij zelf anders een hele loods vol met die dozen etc krijgen :-)
Dit lijkt me dus de meest logische oplossing, en dat doen ze ook goed!
Reactie op mails waren supersnel en netjes. Ik had er op zich maar 2 of 3 gestuurd ( zie bovenstaande tekst ), dus dat is fijn.
Verder geen enkele klachten / opmerkingen over de werkwijze van SIComputers. Enige jammere is dat ik nu weer 4 jaar moet wachten op mijn volgende machine ;-) Maar dat ligt natuurlijk aan mijzelf.