AlgemeenPrima webwinkel, met haken en ogen.
Bol was vroeger mijn go to winkel voor alles wat ik maar nodig had. Van lampen tot tuinkabouters of kaasschaven.
Tegenwoordig echter is het minder. Ik kom vaak alleen nog op bol wanneer ik een product nodig heb van een verkoper en zij op hun eigen site verzendkosten vragen.
Het probleem met bol tegenwoordig is dat iedereen zijn/haar webwinkel kan starten. Op zich is dit een prima concept! Het is nu alleen zo dat ieder persoon een nieuwe hippe naam kan geven aan hun webwinkeltje in goedkope import meuk voor 6x de prijs kan verkopen. Levertijden duren lang, nep producten worden als echt verkocht etc etc. Wanneer dit dus het geval is, is bol slechts de “middle man”. Je contact moet dan lopen via de verkoper, die kunnen alles claimen en daar kun je niks tegenin brengen. Die handeltjes kunnen blijven bestaan en de koper, wanneer die niet oplettend is, wordt daar de dupe van. Zeer schadelijk voor je platform.
Eigenlijk is de site ansich helemaal prima, pas op wanneer je iets koopt. Check de verkoper, producten etc en kijk altijd of er geen Chinese sites dit product voor 1/6 van de prijs verkopen. Tot slot, koop nooit parfum via bol, tenzij bol de verkoper is. Wees gewaarschuwd.
Leveringen zijn 95% prima. Snel geleverd volgens aangegeven tijden. Ik heb zelf bol select, dus dat is qua verzending allemaal prima geregeld.
KlantenserviceDoor het vaak onduidelijke partnerschap krijg je vaak te maken met dropshippers. Klantenservice van dit soort partijen is afschuwelijk en hier zou op gemonitord moeten worden.