HelloTV

Helaas heb ik nog nooit zoveel moeite hoeven doen om iets te bestellen.

"Korting Aanvragen", de bekende grote gele knop op HelloTV.nl. Het klinkt als een mooie kans. En waarom zou je het niet doen? Niet geschoten is altijd mis. Nou, hier wil ik graag mijn ervaring over delen. En laten zien waarom ik er de volgende keer misschien maar niet op klik.

Email Na Email
Na het klikken op de grote gele knop bij de soundbar die ik uitgekozen had, kreeg ik zoals verwacht een email met een aanbod. Nu had ik wel zo'n donkerbruin vermoeden dat het een korting van maar €5 zou worden; de soundbar die ik wilde kopen had namelijk al een flinke korting op de website. En dat is prima hoor, daar niet van.

Ik deel graag de emails tussen HelloTV en mij. Omdat de reeks emails vrij lang is, zet ik ze verkort neer:

HelloTV: "De korting die we kunnen geven is zeer minimaal. Goed nieuws! We hebben een superscherpe deal voor het opvolgende model. Dit nieuwe model is nog veel beter dan zijn voorganger. Verbeterpunten ten opzichte van het oudere model zijn onder andere: Nieuwste productie uit verbeterde audio componenten voor een nog hogere geluidskwaliteit"

Ik: "Ik ga graag toch voor het oudere model. Wat is de korting en hoe werkt het bestellen?"

HelloTV: "€5, het betreft namelijk al een bodemprijs. Zou het nieuwe model voor nog €20 minder een optie zijn?"

Ik: "Bedankt maar ik wil de oudere. Hoe gaat dit verder?"

HelloTV: "Voor welke prijs wil je de nieuwe?"

Ik: "Voor 5% bovenop de prijs met korting van de oude."

HelloTV: "Dat kan ik regelen. Wil je dit?"

Ik: "Is goed."

HelloTV: "We kunnen een order toe sturen met een link voor ons afgesproken prijs. Graag vraag ik u te kijken naar ons Service audio plus pakket: (link)"

Ik: "Ik neem genoegen met de standaardgarantie. Mag ik de link ontvangen?"

Op dit moment ontvang ik dan eindelijk een bestel-link van HelloTV.

Het Resultaat
De verwachte €5 korting, ofwel €1 winst per email. Niet heel productief. Goed, er is nog wel een lichtpuntje. Ik heb immers uiteindelijk het opvolgende model voor een kleine bijbetaling kunnen krijgen. En op het eerste gezicht klinkt dat toch zeer mooi. Maar wat ik al wist is dat uit de testresultaten van Rtings blijkt dat de twee soundbars hetzelfde presteren, met maar één verschil: Het nieuwere model geeft schoner geluid op hoge decibels. Iets waarvan ik niet verwacht te gaan profiteren.

Aan de andere kant doen ze er zoveel moeite voor om mij NIET het model te verkopen wat ik wilde kopen, dat ik toch steeds meer het gevoel kreeg dat ik het ook niet moest doen. Op de een of andere manier manipuleert het toch. Daarnaast stoppen de medewerkers er zelf ook flink wat moeite in. Ik heb nu eigenlijk hetzelfde gevoel als na het geven van een fooi aan een pizzabezorger. Zoets van het zal wel iets voor de medewerkers opbrengen. Of misschien hadden ze het oude model gewoon niet meer en was dit hun manier om het nieuwe model te verkopen. Ik zou het echt niet weten.

Maar goed uiteindelijk zijn de medewerkers vriendelijk geweest en heb ik een deal waar ik blij mee ben. Vandaar de extra ster. En de volgende keer? Dan sla ik die grote gele knop misschien toch maar over.

Ook goed om nog even te vermelden: HelloTV vroeg of ik een review op Tweakers achter wilde laten, vandaar dit review. Tot slot: Wanneer het product binnen is zal ik ook de verzending beoordelen.

Scorekaart voor HelloTV