Appelhoes

23 januari een hoesje voor de S24 Ultra besteld. Deze werd per briefpost geleverd, geen probleem.
Aangezien ik achteraf van de S24 telefoon heb afgezien een retour voor het hoesje aangevraagd. De retour instructie gaf aan het label uit te printen en het pakje met label in de brievenbus te deponeren, makkelijk!

Weken gaan voorbij en de retour wordt automatisch geannuleerd. Het pakje blijkt zoek geraakt intern bij Appelhoes of bij PostNL.
Communicatie gaat verder stug, en waar het op neer komt is dat ze er niks aan willen doen. Mocht het hoesje ooit nog daar aan komen dan zijn ze bereid het te verwerken, wordt er letterlijk aangegeven. Zo werkt het natuurlijk niet.
Op advies van rechtsbijstand maar een bericht gestuurd dat ik de koop ontbonden heb en het product al bijna drie weken geleden geretourneerd heb en daarmee mijn plichten als consument voldaan zijn.
Aangezien briefpakketpost geen verzendbewijs geeft is de track en trace en mijn woord voldoende bewijs en moet appelhoes gewoon de retour verwerken en restitutie geven.
Indien appelhoes dit niet doet zijn zij in gebreke. Wanneer appelhoes vind dat ik als consument fraude pleeg en niks geretourneerd heb dan moeten zij dat bewijzen, niet andersom.
Helaas reageren zij nergens op, behalve betaal herinneringen sturen.
Eigenlijk te gek voor woorden en om eerlijk te zijn, vrij asociaal.

Duidelijk niet op de hoogte van wat detailhandel inhoudt en niet op de hoogte van procedures en consumentenrecht. Ze doen eigenlijk helemaal niks en uit hun reacties is totaal geen professionaliteit te halen. Ze houden zich verder niet aan de wet.

Scorekaart voor Appelhoes