bol

Prettige website met heel veel artikelen. Ik koop er al jaren van alles, variërend van boeken tot elektronica. De mogelijkheid om achteraf te betalen is gemakkelijk bij BOL omdat er geen derde partij bij betrokken is.

De aangegeven levertijd klopt bijna altijd. De spullen zijn over het algemeen goed verpakt maar bij de boeken zouden ze opvulmateriaal moeten gebruiken om beschadiging van de hoeken te voorkomen.

Met eenvoudige zaken kan je goed terecht en word je snel geholpen. Als het mis gaat, dan gaat het ook echt goed mis. Afspraken worden niet nagekomen en afdelingen binnen BOL communiceren blijkbaar niet goed met elkaar waardoor je als klant de dupe bent.

Details:
Printer gaat stuk binnen garantietermijn. Op 18 december 2023 aangemeld en verzend instructies opgevolgd. Na een week de kapotte printer weer retour ontvangen met de boodschap: "sorry, had niet opgestuurd hoeven worden, er komt iemand van Kyocera langs". Monteur is inmiddels tweemaal langs geweest. Printer kon niet gerepareerd worden en is meegenomen door de monteur. Volgens de garantievoorwaarden van BOL betalen ze het aankoopbedrag terug als een reparatie niet binnen 14 werkdagen na de aanmelding lukt. Vandaag, 21 februari 2024, heb ik nog steeds mijn geld niet ontvangen van BOL. Inmiddels 6 x gebeld met de klantenservice die steeds excuses aanbiedt en belooft dat het geld binnen 2 werkdagen wordt overgemaakt. Het zou volgens de klantenservice aan de garantieafdeling liggen die geen terugbetaalinstructies geeft. Ze kunnen volgens de klantenservice intern niet met de reparatieafdeling bellen. De medewerkers van de klantenservice zijn steeds heel aardig, geven mij groot gelijk en tonen begrip voor mijn ergernis. Als gebaar van goede wil gaven ze ook al eens een tegoedbon van € 10,=. Maar de zaak echt oplossen lukt BOL blijkbaar niet. Na twee maanden wacht ik nog steeds op de beloofde restitutie van het aankoopbedrag.

Update 23 februari 2024:
De dag na het plaatsen van de review ontving ik eindelijk positief bericht van "de reparatieservice" en 's avonds lag er een aardigheidje van BOL in de brievenbus. Het geld is inmiddels ook terugbetaald. Ik heb de score aangepast van "waardeloos" naar "voldoende".

We vinden het fijn dat de kwestie alsnog naar tevredenheid is opgelost :)

Scorekaart voor bol

Thuiswinkel Zakelijk