reBuy

Ik ben opgelicht door Rebuy.

Op 18 januari heb ik via Rebuy een verkoop order gemaakt voor een Samsung S23 Ultra 512GB Groen. Alle stappen doorlopen op de website en aangegeven dat het toestel in volledige nieuwstaat + compleet is. Het aanbod zou, indien correct, € 853,83 + € 68,31 bonus = € 922,14 in totaal worden.

Op 25 januari het pakket bij UPS aangeboden met het door de webwinkel aangeleverde label, hier had ik geen keuze in. Ik heb het pakket extreem zorgvuldig ingepakt met alles erbij en voldoende bescherming.

Op 30 januari van webwinkel mail ontvangen dat het pakket in goede orde is ontvangen. Er stond vermeld dat ze waarschijnlijk de telefoon voor 2 februari wel gecontroleerd zouden hebben.

Op 1 februari mailen ze dat er vertraging is met het verwerken van de bestelling. "Op basis van onze berekeningen ontvang je de uitbetaling op 7 feb. 2024."

Nu op 2 februari onvang ik de conclusie dat er volgens Rebuy een ander toestel is opgestuurd: een voor mij totaal onbekende Samsung A32 5G met zware gebruikssporen

Dit is oplichting en schijnt volgens ervaringen vaker voor te komen.

S23 Ultra Groen 512GB details:
IMEI 1: 354484221308446
S/N: R5CW10L1HJV

Mocht je een S23 Ultra Groen 512GB tegenkomen met deze details: ga dan naar de politie.

Alleen UPS is te gebruiken, je krijgt een verzendlabel en kan niet zelf de koerier kiezen. Ook worden toestellen maar tot 500 euro verzekerd..

Ze zijn telefonisch niet bereikbaar. Het telefoonnummer werkt wel, maar het bandje meldt dat ze telefonisch nooit bereikbaar zijn en dat je moet mailen.

Update bijna 1 jaar later: Rebuy wil helemaal niks doen om te helpen. Ze stellen geen onderzoek in en delen ook geen enkel bewijs. Ze weigeren ook een onderzoek bij UPS in te stellen omdat het daar mogelijk ook gebeurd zou kunnen zijn.

Ze blijven volhouden dat er een ander toestel is aangetroffen en mijn geld is weg. Per telefoon zijn ze onbereikbaar en per contactformulier krijg ik enkel een onprettige medewerker te spreken die vrij passief-agressief mij verdenkt van het moedwillig opsturen van een verkeerde telefoon.

Rebuy is echt een waardeloos bedrijf.

Scorekaart voor reBuy