Proshop.nl

Ik zou er niet bestellen als je stress hebt over wanneer je bestelling geleverd gaat worden. Maar gewoon een product waar je geen haast bij hebt en ook niet gaat retourneren dan is het prima. Als er een kleine kans bestaat dat je het product moet retourneren dan zou ik een andere webshop kiezen. Retourneren kost hier 10 euro, waarschijnlijk omdat het pakket terug naar Denemarken moet. In mijn ogen echt buiten proportioneel. Open maar gewoon een distributie punt in Nederland lijkt mij in plaats van het probleem op de consument afschuiven, is ook een stuk groener.

Komt uit Denemarken waar op zich niet mis mee is maar het duurt gewoon lang. Ook vind ik het nou niet echt "groen" te noemen om elk pakketje los vanuit Denemarken naar Nederland te sturen.

Als reactie op de reactie van de shop hieronder zal ik de verzend procedure nog even onderbouwen:

- Ik heb besteld op 12-01 met een verwachte levering tussen 19-01-2024 - 22-01-2024

- Ik kreeg op 20-01 een mail dat de levering vertraagd is

- Op 22-01 krijg ik een mail dat er een pakket onderweg is met postnord vanuit Denemarken.

- Het is nu 26-01 en ik heb het pakket nog steeds niet.

Wat ik met groen bedoel: Het pakket komt wel degelijk los met postnord naar Nederland. Ja die laden het in een vrachtwagen. Maar het mag toch duidelijk zijn dat als ik bij een lokale webshop hier in Nederland bestel dit minder belastend voor het mileu is dan pakketten vanuit Denemarken naar hier te halen. Postnl stopt de pakketten ook in een vrachtwagen maar de afstand die deze vrachtwagen naar mijn regio moet afleggen is natuurlijk beduidend minder groot. Ook retourneren gaat gewoon lokaal in plaats van weer terug naar Denemarken. Misschien dat het bij sommige bestellingen anders werkt maar ik deel mijn ervaring met jullie webshop.

En wat de retourskosten betreft. Ja die staan netjes vermeld op de website maar dat neemt niet weg dat deze kosten in mijn ogen veel te hoog zijn. Is voor mij in ieder geval een reden om een webshop alleen te gebruiken indien het echt niet anders kan.

Beste Nestview,

Bedankt voor je review.

Het klopt dat verzending bij ons langer duurt vanwege de afstand. Daardoor kunnen wij geen "vandaag besteld, morgen in huis" aanbieden.

Bij al onze producten staat een verwachte levertermijn aangegeven. Voor producten die we in eigen magazijn hebben. is dit 2-3 werkdagen, en voor overige producten verschilt dit afhankelijk van de leverancier.

Wat je opmerking over de "groene" verzending betreft, begrijp ik niet helemaal wat je bedoelt. Wij versturen dagelijks duizenden pakketten, en deze worden allemaal in kooien verzameld die met vrachtwagens worden vervoerd. We sturen dus geen vrachtwagen met daarin slechts één pakket.

Qua stroomverbruik zijn wij zelfvoorzienend omdat deze in zijn geheel afkomstig is van de zonnecellen op ons dak. Darnaast hebben wij een inpakrobot die producten scant tijdens het inpakken en op basis van deze scan beoordeelt hoeveel karton er nodig is om het verbruik van hiervan zo veel mogelijk te reduceren.
Bestaat je bestelling uit meerdere producten die niet allemaal samen in één doos passen, dan wordt deze in meerdere dozen verstuurd en handmatig verpakt (bijvoorbeeld wanneer je een PC en monitor besteld).

Voor retourzending i.v.m. herroeping berekenen veel webshops overigens retourkosten, daarin zijn wij niet de enige. Informatie over retourkosten kun je vinden op onze website onder veelgestelde vragen.

Mvg

Proshop