Kiwi Electronics

Prima aanbod aan Raspberry-pi en vergelijkbare spullen. Soms wel wat moeilijk om dingen te vinden.
De produkten die ik nodig had (Pi Zero 2W, PoE/ETH/USB hat, behuizing) was allemaal op voorraad - en vanaf daar in het winkelmandje en afrekenen maar.

Kiwi gebruikt o.a. DHL voor verzending - en bij een onder garantie vervangende Pi Zero 2 W beweerde DHL bezorgd te hebben, maar was er hier niets bezorgd. Is uiteindelijk allemaal goed gekomen, maar is wel frustrerend.

Desondanks 5 sterren: dit had evengoed met PostNL kunnen gebeuren. En uiteindelijk zijn de bestellingen bij Kiwi wel altijd keurig verpakt en snel bezorgd. Dus normaal gesproken is het helemaal prima - maar ja, je kan een keer pech hebben.

Zondermeer goed te noemen.
Ik had dus een Pi zero 2W met een PoE/ETH/USB hat besteld - en deze kreeg ik hier niet aan de praat. Daarna nog eens eenzelfde Pi en hat besteld zodat ik kon troubleshooten. Daar ging het mis en ik trok ten onrechte de conclusie dat de 'hat' hier defect was, dus een retour aangevraagd.

Enkele dagen later was de 'hat' bij Kiwi en werd ik gebeld: bij testen aan hun kant deed deze het gewoon, dus geen defect geconstateerd. Balen, maar na betalen van verzendkosten heeft Kiwi de 'hat' weer naar mij gestuurd.

Bij aankomst opnieuw troubleshooten, deze keer zorgvuldiger en zeker weten dat de Pi Zero 2 W dus defect was. Heel suf, maar ik had geblunderd bij foutzoeken. Dus een retour voor de Pi aangevraagd.

Weer enkele dagen later werd ik gecontacteerd door Kiwi: ook de Pi deed het bij hun gewoon in combinatie met een PoE hat...
Nou vermoed ik dat men getest heeft met de combinatie voorzien van stroom op de reguliere USB poort i.p.v. enkel PoE - maar de Kiwi-medewerker gaf eerlijk toe dat hij de Pi bij z'n verdere werk per ongeluk beschadigd had, dus bood hij aan om dan maar een vervangende Pi te sturen.

En daar ging het mis - bij DHL. Die claimden bezorgd te hebben terwijl er niets bij mij bezorgd was. Wellicht op een ander adres, maar geen idee waar. Onderzoek bij DHL opgestart met de voorspelbare conclusie 'wij weten het ook niet'. Dat aan Kiwi laten weten die daarop zonder morren nogmaals een nieuwe Pi Zero 2W opstuurden. Na ontvangst daarvan bleek deze hier wel goed te werken. :)

Ofwel: klantenservice reageert snel, denken goed mee, zijn eerlijk as er dingen aan hun kant mis lopen en corrigeren het als bezorging mis gaat.

Scorekaart voor Kiwi Electronics

Thuiswinkel Zakelijk