AlgemeenIk had een harddisk nodig, SIComputers was inclusief verzendkosten volgens de Pricewatch bijna 10% goedkoper dan de eerstvolgende winkel.
Het was makkelijk om een account aan te maken en een bestelling te plaatsen. De bestelling is goed verlopen en het product is in goede staat ontvangen. De factuur is netjes verzonden per e-mail en die is compleet.
De winkel geeft aan dat producten op voorraad snel kunnen worden verzonden, het lijkt bij de harddisks echter alsof de winkel zelf weinig voorraad heeft. Ik heb zo'n 10 producten bekeken, allemaal hadden ze een levertijd van 1-2 of 2-3 dagen. Zeker snel genoeg, maar geen next day delivery dus.
Op de website is het niet heel duidelijk wanneer het product geleverd zou worden en met welke verzendkosten ik rekening kon houden, de informatiepagina's die je onderaan kunt vinden zijn erg kort en bevatten weinig informatie. De pagina over voorraadindicatie lijkt zelfs kapot te zijn. De zoekfunctie op de website is helemaal kapot, dus de Pricewatch is hier noodzaak...
De levertijd zou 1-2 werkdagen zijn. Ik had op maandag besteld en de verzendbevestiging kwam woensdagochtend. Dat zijn twee dagen. In de mail stond echter dat diezelfde woensdagmiddag geleverd zou gaan worden, wat ook gebeurde. Ik was alleen niet thuis, ik had er geen rekening mee gehouden dat de verzendbevestiging op dezelfde dag zou zijn.
Het pakket bleek vanuit de leverancier van SIComputers in Duitsland direct naar mij te zijn verzonden (dropshipping). Het pakket was dinsdagavond verstuurd vanuit Duitsland, ik kreeg de verzendbevestiging woensdagochtend. UPS doet aan next day delivery, dus dat klopt allemaal. Op de pakbon stond heel groot de naam van de Duitse leverancier, ergens in een hoekje stond de naam en adres van SIComputers. Helaas was de doos onderweg aan 1 kant aardig uit elkaar gevallen, nog net niet open. Er zat een harddisk in, die zelf wel goed was verpakt.
Op zich is hier allemaal niks mis mee, maar de kapotte doos kost een ster en de onduidelijkheid rondom de verzending vanuit Duitsland kost nog een ster.