HardwareWebwinkel.nl

Bij deze webshop een hardeschijf besteld. Op zich ging de bestelling prima. Alleen helaas word van te voren niet aangegeven met welke verzenddienst het pakketje verstuurd word en of je het dus wel of niet op zaterdag kan verwachten. Toen het pakketje binnen kwam bleek waarom, ze doen gewoon aan dropshipping, en het pakketje word direct vanaf een externe leverancier naar je toe verstuurd.

Dit is opzich niet erg, mits ze wel zelf de verantwoordelijkheid zouden nemen voor de service, maar dat was niet het geval.

Helaas word van te voren niet aangegeven met welke verzenddienst het pakketje verstuurd word en of je het dus wel of niet op zaterdag kan verwachten. Toen het pakketje binnen kwam bleek waarom, ze doen gewoon aan dropshipping, en het pakketje word direct vanaf een externe leverancier naar je toe verstuurd.

De hardeschijf had een deuk op een van de hoeken, en ik wilde deze dus terugsturen. De eerste reactie van de klantenservice waren gelijk vragen van hun leverancier, en ik kreeg niet echt het idee dat het zeker weten goed zou komen. Ik kreeg zelfs te horen dat de leverancier mij mogelijk niet zou geloven, en dat de reactie van de leverancier "klant heeft zelf laten vallen, geen vergoeding" ook een mogelijkheid zou zijn.

Nadat ik aangegeven heb dat ik niks met de leverancier te maken heb, maar met hardwarewebwinkel, en dat ze dit zelf moeten oplossen, kreeg ik alsnog de reactie dat ze "op komen voor jou als koper" bij de leverancier en dat het was gelukt.

Ik heb gelukkig dus mijn geld teruggekregen, maar ik heb er echt geen enkel vertrouwen in dat dit altijd goed afloopt.

Edit: Zoals in de reactie te lezen valt hebben ze weinig verstand van de consumentenrechten in Nederland. Zelfs nu nog houden ze vol dat ze mij moesten verdedigen bij de leverancier, terwijl de bewijstlast bij HWW ligt, niet bij mij.

Beste klant,

Dank je voor je review. Wat jammer te lezen dat je de gehele afhandeling van de order als negatief hebt ervaren.

Je besteldde bij ons een harddisk, wij hebben veel producten liggen in ons eigen magazijn maar om veel klanten tegemoet te komen worden door ons ook producten rechtstreeks uit het magazijn van onze toeleveranciers verstuurd hetgeen vrij normaal is in onze branche.

Je meldde ons schade aan je harddisk, waarna we foto's van de verpakking en product hebben gevraagd.

In ons verzendbericht vragen we expliciet om alles goed te controleren bij ontvangst, hetgeen jij hebt nagelaten, je had de doos zelfs al weggegooid.

Of een product uit ons eigen magazijn of uit het magazijn van onze toeleverancier komt maakt niet uit, bij schade moet uiteraard bewijs worden overlegd, er moet namelijk worden nagegaan waar de schade is ontstaan. Is de schade in het magazijn, bij de vervoerder of bij jou ontstaan. Is de doos niet meer aanwezig dan is transportschade niet meer aantoonbaar en wordt het verhaal lastiger gemaakt.

We hebben je verschillende malen om foto's moeten vragen. We hebben de foto's doorgestuurd naar de desbetreffende schade afdeling en het verhaal compleet gemaakt. We hebben duidelijk gemaakt dat het vermoedelijk een fout in het magazijn is geweest en niet door jou als klant.

Om de zaak aan jou te verduidelijken hebben we je verteld dat het natuurlijk ook had kunnen zijn dat je de schijf had laten vallen. Het was dus aan ons, om ons best voor je te doen om dit voor je te verdedigen, je had immers niet alle bewijsstukken meer. We gingen er van uit dat je dit zou begrijpen en niet dat je dit als een aanval van onze kant zou zien.

Uiteindelijk hebben we het geregeld dat de schade aan de schijf werd vergoed. We hebben je een verzendlabel gestuurd om de beschadigde schijf aan ons terug te sturen.

Omdat de door jouw bestelde harddisk was uitverkocht hebben we het volledige aankoopbedrag aan je teruggestort zodat je snel elders kon bestellen.

Het lijkt ons dan ook dat we al met al alles netjes hebben opgelost, erg jammer dat je ons dan met zo'n negatieve review beloond, we vinden niet dat we dit hebben verdiend.

Support Team - HardwareWebwinkel.nl

Scorekaart voor HardwareWebwinkel.nl