AlgemeenHet proces t/m de betaling verliep aardig. Een medewerker die tot mijn verbazing verstand had van mogelijkheden en niet te beroerd was van alles te proberen. Over die persoon geen kwaad woord, was ook zeer geduldig. Dit was voor ons ook de reden om de tv daar aan te schaffen.
Een offerte werd ook snel gemaakt en bij het aangeven dat we verder geen e-mail wilden ontvangen anders dan de offerte werd dit ook netjes aangevinkt en er zou rekening mee gehouden worden. Niet dus, want nog geen 12 uur later waren er al mails met de opmerking dat ze een scherpe deal hadden gemaakt en wat ze nog konden doen om de "deal" te sluiten.
Over verzending kan ik duidelijk zeggen er is geen verzending op de afgesproken datum. De tv was in 1e instantie niet op voorraad en twee minuten later ineens wel. Wanneer wilde ik de ontvangen? Aangegeven de volgende dag maar "vanwege Black Friday" kon het een dag later worden. Aangegeven dat die dag later mij niet uitkwam en dus aangepast naar nog een dag later. Je raad het al, geen tv op de afgesproken dag noch enige mededeling dat het vertraagd zou zijn en een nieuwe datum. Geïnformeerd naar de status en wat blijkt, het hele apparaat is bij hen niet eens op voorraad maar zou de volgende dag binnenkomen en direct verstuurd worden, dus twee dagen later dan de initiële leverdatum.
Het zal geen verrassing zijn dat twee dagen later er geen tv werd gebracht, wederom geïnformeerd en laat het product nu net klaar staan voor verzending en wordt vandaag verzonden. Wat een toeval is dat toch.
Helaas laat de orderstatus bij HelloTV nog steeds zien "order onbekend" en is er nog steeds niets onderweg, we zijn een week later. Op de algemene website gooien ze wel met kreten als "morgen in huis" en "direct af te halen in de winkel". Waarom de door mij bestelde tv dan niet verzonden kan worden is mij erg onduidelijk.
In beide contactgevallen met de klantenservice is de interesse voor de klant slecht als het gaat om ondersteuning. Ongetwijfeld komen ze enthousiast over als je iets wilt kopen maar daarna kun je, plat gezegd, het rambam krijgen en wordt de doos smoezen opengetrokken.
De meest vreemde opmerking vond ik, en dit is letterlijk uit de gearchiveerde chat: "Ik adviseer het verzendbewijs af te wachten, dan kunnen wij exact zien waanneer uw order geleverd zal worden. Wens ik u nog een fijne dag". Alsof ik even spontaan een vrije dag kan en moet opnemen wanneer het HelloTV uitkomt. Hieruit blijkt voor mij al dat HelloTV in geheel niet aan aftersales doet, en gezien recensies blijkt dat ik niet de enige ben die zich hier mateloos aan ergert.
Deze flauwekul heeft, na zogenaamde toezeggingen van HelloTV, mij al twee vrije dagen gekost maar ook dat interesseert ze eigenlijk niets. De scherpe deal die ze in eerste instantie aanbieden is niet zo scherp aangezien concurrenten zelfs nog iets lager zaten, hier is wel de prijs op aangepast met 24 euro goedkoper dan de concurrent. Had ik dit op voorhand geweten dan had ik die 24 euro extra betaald bij de concurrent. Annuleren van de order is blijkbaar gewoon mogelijk maar om met de woorden van de klantenservice te spreken "mis ik dan deze geweldige deal". Eerlijk gezegd had ik voor die 24 euro verschil dit er wel voor over gehad want twee vrije dagen kosten mij meer dan 24 euro. Helaas is Black Friday voorbij en ook de aanbieding bij de concurrent.
Als ik voor iedere keer dat het woord "excuses" gebruikt werd een euro had gekregen dan was de tv intussen al bijna voor niets.
Jammer dat een bedrijf wat de ambitie heeft de grootste te worden in tv's dit zo afhandelt. Opvallend is dat op diverse beoordelingssites de reviews ook steeds slechter worden en het reageren op slechte reviews laten ze intussen ook achterwege. Dit is geen goed teken.
Hadden ze vooraf duidelijk aangegeven dat het even kon duren dan was het geen probleem geweest maar dat liegen hierover kan ik slecht tegen. Communicatie na de verkoop is blijkbaar een groot probleem bij ze.
Voor mij in ieder geval geen HelloTV meer maar ik heb het vermoeden dat ze dat geen meter interesseert.