AlgemeenOp 1 Oktober een Iphone 13 256gb online gekocht bij SiComputers. Mooie aanbieding voor 674 euro, wat 18% goedkoper is dan elders. Gezien de introductie van de Iphone 15 leek het mij realistisch dat oudere Iphones wat goedkoper worden aangeboden. 18% korting is wat mij betreft geen "foute pricing".
Besteld, bevestiging ontvangen en ook faktuur ontvangen.
Op 2 Oktober een mailtje: helaas is de telefoon niet meer op voorraad en is deze ook niet meer leverbaar. Daar ben ik het uiteraard niet mee eens: we hebben namelijk en koopovereenkomst en de Iphone 13 is nog gewoon leverbaar bij Apple. Ik wijs hen dan ook met een vriendelijke email op de overeenkomst.
Wederom een mail terug dat de Iphone niet leverbaar is en dat de overeenkomst wordt ontbonden.
Na nog wat email-wisseling, wat overigens van beide kanten op een vriendelijke manier gebeurt, wijs ik hen op hun wettelijke plicht om de telefoon te leveren zoals overeengekomen dat ik desnoods overga tot dekkingskoop. Hierbij zal SiComputers mij het verschil tussen de aangeboden prijs en de prijs elders moeten vergoeden.
Via email ontvang ik een creditnota voor het originele bedrag (674 euro) en wordt medegedeeld dat ik nog 14 dagen mag wachten op terugbetaling.
Wat mij betreft een zeer slechte service.
Product nooit ontvangen en zal ook nooit verstuurd gaan worden ondanks koopovereenkomst. Vermoeden bestaat dat men niet wil leveren ivm te laag aangeboden prijs.
KlantenserviceHoewel de toon van de email-wisseling altijd vriendelijk blijft, komen we niet tot een gewenste oplossing.