AlgemeenBegin deze maand heb ik een 'Zigbee inbouwschakelaar` besteld bij Robbshop. Aangezien er 2 versies van deze inbouwschakelaar zijn, heb ik er goed op gelet dat ik daadwerkelijk de versie bestelde die ik nodig had. Het gaat om de versie voor normale schakelaars, in plaats van de versie voor pulsdrukkers. De website specificeert dit nogmaals in de beschrijving van het product, goed opletten dus.
Ik krijg het product binnen en bij het uitpakken valt het me op dat er netjes op de verpakking staat dat ik de versie voor pulsdrukkers heb ontvangen. Helaas de verkeerde versie dus.
Ik heb via de website een retour aangemaakt, daarbij aangegeven dat ik inderdaad het verkeerde product heb ontvangen en ik krijg netjes een link voor een routerlabel. Dit is allemaal netjes en prima verlopen.
Na een paar dagen na het retourneren krijg ik een mail van Robbshop dat ze het product getest hebben er in de verpakking toch het juiste product zat. Ik zou het volgens hun email wel verkeerd aangesloten hebben. Ik heb het product helemaal niet aangesloten, aangezien het verkeerde product geleverd zou zijn.
Schijnbaar zijn het allemaal dezelfde producten, alleen krijgen ze een andere software/configuratie er op geladen. Ze geven aan dat ze het product wel in hetzelfde doosje houden.
Daarbij krijg ik de opmerking dat wanneer ik het product retour wil ontvangen, ik even de verzendkosten (van 8.95?) kan betalen en dan krijg ik mijn product weer retour.
Ik heb aangegeven dat ik dit een rare manier van werken vind en dan krijg ik het voorstel dat ik de helft van de retourkosten kan betalen. Nog steeds een beetje raar, aangezien ik echt niet snap hoe ik had kunnen ruiken dat dit het juiste product is (aangezien ze zelf ook moeten testen welke versie het is, in plaats van dat het netjes op de verpakking staat).
De levering was op tijd, maar het was het verkeerde product. Mocht ik mijn eigen product weer willen ontvangen, mag ik opnieuw verzendkosten betalen.
KlantenserviceZe geven aan 'dat je het wel verkeerd aangesloten zou hebben'.
Bij de klantenservice had in het geval van een retouraanvraag ook wel een lampje mogen gaan branden dat het hetzelfde product is, met de opmerking om het gewoon te proberen.