Amazon.nl

In januari voor het eerst besteld bij Amazon omdat andere winkels het product niet hadden. Bestelling was voor +/- € 800,-. Betaling via mijn credit card wat ik zo'n jaar gebruik en geregeld betalingen per maand mee doe. Ik kreeg een code via de CC app om de betaling te bevestigen en dit ook gedaan, bestelling succesvol afgerond. Vervolgens werd na een aantal minuten de bestelling geannuleerd door Amazon, er zou iets fout zijn gegaan. Nadat ik de bestelling opnieuw had geplaatst werd de bestelling weer geannuleerd en werd mijn account geblokkeerd.

In mijn account moest ik een formulier invullen om "het eigendom van de betaalmethode te controleren". Dit is vreemd, omdat ik op mijn telefoon via de CC app een code heb moeten invullen bij de betaling, dat kan je niet doen als je de kaart zou hebben gestolen. Dus op die manier is het eigendom al bevestigd.

Dus ik formulier invullen, maar ik moest bij het formulier een bestand uploaden wat nauwkeurig omschreven staat: Ik moet een factureringsoverzicht toevoegen waarop mijn persoonlijke gegevens en het kaartnummer zijn vermeld. Maar mijn CC is alleen via een app, ik heb geen betaaloverzicht o.i.d. Wel een transactie overzicht in de app waar geen naam of CC nummer bij vermeld staan. Mijn account op Amazon is hierdoor volledig geblokkeerd en ik kan geen contact opnemen met de klantenservice, ik krijg alleen het formulier te zien.

Via via heb ik een Nederlands nummer van Amazon kunnen vinden. Ik kreeg een vriendelijke medewerker aan de lijn die mijn verhaal begreep. Ik gaf aan dat ik niet kon opsturen wat er werd gevraagd, maar dat als de kaart een probleem is, ik wel via Ideal zou betalen. Mijn account moet dan wel weer geactiveerd worden. Hij zou dit doorgeven aan de betreffende afdeling en er zou contact op worden genomen.

We zijn nu bijna 6 maanden verder en ik heb niets meer vernomen en mijn account is nog steeds geblokkeerd.

Scorekaart voor Amazon.nl