AlgemeenOp 26 Januari een PC bij hen gekocht (Redux Overkill I137K R47T, 3-5 werkdagen in huis verhaal). Uiteindelijk het enige mailtje 'wordt verzonden'' ontvangen. Ironisch, ze schrijven in hun mail 'nu begint het wachten'.. Ze maakten geen grap.
Uiteindelijk uit eigen initiatief een mail heen gestuurd, want op 5 februari nog geen bericht gehad (terwijl er stond binnen 3-5 werkdagen in huis). Rap bericht terug dat mijn aanvraag was ontvangen maar dat het door extreme drukte langer kon duren voordat er echt een reactie kwam.
Ook nog geprobeerd om met hen te chatten via hun chatbot -.. Verwees deze me naar de bron van de site zelf; puntje bij paaltje via deze wegen geen contact met hen kunnen vinden en ook geen antwoord van henzelf ontvangen.
Uiteindelijk maar gebeld, met schoon geduld ruimweg 15 minuten in de wacht gestaan tot ik een medewerker aan de lijn kreeg. Hun antwoord apparaat had mij gezegd dat er telefonisch geen informatie werd verstrekt over leveringen.
Bij dhr. mijn situatie gemeld en aangegeven dat ik niet meer wist wat ik moest doen (sinds ik een bestelling had geplaatst met een fix bedrag). Gelukkig is hij direct naar zijn collega gegaan om te vragen hoe & wat en kwam het nieuws naar buiten dat de levering van de moederboards vertraging had opgelopen.
Bij dhr. aangegeven dat een update daarin wel erg gewaardeerd zou worden en dat hun chat & mail eigenlijk hopeloos daarin zijn. Hij beaamde dit, zou er actie op zetten om hun chatbot te fixen (wat uiteindelijk ook is gedaan!) en ik kreeg de uitleg dat er door personeelsproblemen achterstalligheid is in contact met klanten. Een groot risico maar in de huidige tijd ook meer dan begrijpelijk.
Al met al kreeg ik de belofte dat mijn PC in elkaar werd gezet en de volgende dag werd verstuurd. Intussen kreeg ik ook de mail update 'Wordt gebouwd & geïnstalleerd'.
Uiteindelijk 3 dagen later ontving ik mijn PC. Qua verzending niks mis mee, krijg netjes extra onderdelen erbij voor eventuele sneuvelingen of uitbreidingen.
Het product leek ook goed in staat aangekomen te zijn, alleen bij aansluiting kwamen we er achter dat er iets niet lekker zat; hij bleef eeuwig vasthangen op het verbinding maken van het internet. Bijzonder, sinds dit het 3e ding is wat ik kon aanklikken sinds de eerste opstart van de computer. Intussen, na 1 uur prutsen konden we bevestigen dat het internet probleem niet vanuit ons gebeuren kwam.
Zelf had ik het geluk dat mijn vriend & vader allebei hun weg rondom computers kunnen vinden. Maar voor iemand zoals ik (relatief basis verstand omtrent pc's) toch een enorme drempel.
Direct telefonisch contact gezocht (kudo's aan medewerker R D!) die ons een code heeft toegestuurd zodat we het internet stuk konden omzeilen om de PC op te starten zoals het hoort. Want uiteindelijk bleek er niks mis te zijn met het internet maar juist met het moederbord.
Tevergeefs was het product niet geïnstalleerd met de nodige software om de computer draaiende te krijgen, wat resulteerde dat wij alles handmatig erop hebben moeten zetten (wederom terugkoppeling en dankbaarheid naar mijn pa & vriend..). Nadat dit hele gebeuren was opgelost kon ik toch eindelijk gaan genieten van mijn PC. Want terzijde van dit hele gemeuk; toch een prachtig apparaat binnen gekregen.
Uiteindelijk bleek helaas ook nog dat de productcode van de licentie van Windows 11 te wensen over liet. Direct weer naar Redux gebeld, probleem gemeld en een screenshot gestuurd van de foutcode. Binnen een uurtje een nieuwe code gekregen en alles opgelost.
Samenvatting van deze bijbel:
- Je krijgt wat je besteld maar dit kan flink buiten de levertijd zijn.
- Bellen is de beste stap om te nemen, je wordt wel lang in de wacht gezet.
- Klantenservice (telefonisch!) is top, eerlijke mensen die weten wat ze doen.
- Levering dikke prima, alleen jammer van het blanko moederbord.
Dus mocht je nou iemand zijn met niet- of weinig verstand van computers..
Zorg dat je iemand op de hotline hebt die je kan helpen.
Verzending viel ver buiten de leverdatum (zie bijbel hierboven). Uiteindelijk ook nog het probleem gehad dat mijn moederbord niet was geïnstalleerd met de juiste software.
KlantenserviceDe manieren om contact met hen te krijgen zijn vervelend.
Op de mail geen antwoord gehad, chatbot werkte eerst niet en telefonisch echt schoon geduld moeten hebben, stond iedere keer langer dan 15 minuten in de wacht. Maar gelukkig nooit gehad dat ze me eruit gooiden.