HelloTV

Op zich ben ik wel tevreden over HelloTV, laat me dat wel duidelijk stellen. Maar ik heb toch wat puntjes van kritiek.
Ik wou een Philips 48" OLED kopen. Volgens de Tweakers pricewatch was HelloTV niet de goedkoopste, allesbehalve zelfs. Maar via hun prijsdeal systeem kreeg ik toch nog een heel scherpe prijs. Uiteindelijk waren ze dan het goedkoopste.
Dat prijsdeal systeem vind ik persoonlijk niet zo efficiënt. Waarom niet gewoon ineens de beste prijs geven? Dat maakt het prijszoeken wat makkelijker, en er gaat minder tijd verloren tijdens het over en weer mailen. Ik had de TV niet dringend nodig, maar uiteindelijk gaat er een dag verloren met dit systeem.
Na akkoord te geven voor de aanschaf met de prijsdeal, werd ik nog eens gevraagd of ik geen extra pixelgarantie wou afsluiten. Nee... Nog een poging aan verlaagde prijs. OK dan, gezien de heel scherpe prijs voor de TV... Dan nog eens of ik geen HDMI 2.1 kabel wou. Nee, mijn huidige kabel is prima. Nog een poging, met de vraag wat zou aangesloten worden op de TV. Geen 4K spul, dus de oude kabel volstaat. Die vragen zijn langs een kant behulpzaam, langs de andere kant ook wel een manier om weer wat extra geld uit de zakken te krijgen.
Uiteindelijk kreeg ik een mailtje met een link om de betaling te doen. Dat stuk verliep vrij vlot, maar het verloopt als 'gast'. Je ziet de aankoop nadien niet in je account, als je die hebt op hun website.
Diezelfde dag kreeg ik nog een mailtje dat de bestelling verzonden was, en dat ik een track&trace van de verzender zou gestuurd worden. Die track&trace bleef echter uit, en op de HelloTV website kon ik dus ook mijn bestelling niet terugvinden om de status op te zoeken. Ik contacteerde voor de zekerheid 's anderendaags de klantenservice. Zij kon me een link naar de track&trace bezorgen, en zei dat dit soms gebeurt door een bug langs hun kant.
De dag na bestelling kreeg ik 's middags dan uiteindelijk toch nog een mailtje van PostNL met een track&trace.

De TV werd verzonden in de doos van de fabrikant. Op zich is dit prima.
De verzender was PostNL.
De doos kwam met wat deuken en wat scheuren aan, maar de TV zelf was ongehavend.
Ik kan het niet aan HelloTV toeschrijven, maar uiteindelijk kiezen zij wel de transporteur. Over PostNL ben ik de laatste maanden niet zo heel tevreden meer. Ook voor deze bestelling:
In de track&trace stond dat ik zou moeten aftekenen voor de levering. De levering werd verwacht tussen 10:45-14:45.
14:45... niks... Uiteindelijk werd er aangebeld om 19u45. Toen ik 30sec later de deur opendeed, stond de TV gewoon voor de deur. De bezorger was al niet meer te bespeuren. Dus dat aftekenen? Wellicht heeft hij zelf een krabbeltje gezet? Het is zeker niet de eerste keer dat PostNL spullen gewoon aan de voordeur achterlaat...
Uiteindelijk is de TV wel de dag na bestelling in werkende staat geleverd. Da's natuurlijk het belangrijkste. Maar Bpost doet het beter, gewoon 'zoals het hoort'. Aanbellen en wachten, zelfs voor pakketjes die in onze brievenbus kunnen. Bij afwezigheid bij de buren proberen.

ik werd prima en snel verder geholpen toen ik om een track&trace code van mijn bestelling vroeg.

Scorekaart voor HelloTV