AlgemeenIn 2004 heb ik eens een Nokia 2650 gekocht bij GSMWeb, samen met een iPod Mini 4GB. Dat ging destijds goed.
En nog steeds: Het plaatsen van een bestelling bij GSMWeb gaat gesmeerd. Binnen een minuut heb je een cent betaald en een machtiging afgegeven.
Ook geven ze je direct een contract. Maar danwel zonder daarin het nieuw aangemaakte klantnummer bij de uiteindelijke provider te vermelden, zodat je niet zonder hun tussenkomst zelf kunt opzeggen.
Binnen 24 uur heb je een simkaart in huis (in dit geval van KPN), en een vodje met contractvoorwaarden - zonder daarin enige informatie betreft mogelijke wens tot annuleren te vermelden.
Hoewel er werd beloofd dat de door mij bestelde telefoon "op voorraad" zou zijn, en "morgen in huis" zou zijn, werd er niets verzonden.
Inmiddels ruime tijd later, geen antwoord op e-mail en geen enkele update ontvangen.
Per e-mail duidelijk aangegeven het contract te willen ontbinden, te herroepen, en geen zaken meer met GSMWeb te willen doen. Ook het ontbinden van het contract duurt lang - namelijk: Na een week nog doodleuk geen enkel antwoord ontvangen. Zolang GSMWeb dit niet doorgeeft aan de uiteindelijke provider, KPN, wordt mijn nummer straks geporteerd naar een contract en abonnement dat ik niet langer wil hebben. Dan zit ik er aan vast, vanaf het moment mijn huidige abonnement bij T-Mobile is stopgezet. T-Mobile kan niet helpen. Gijzelname van mijn telefoonnummer, dat ik reeds 24 jaar heb.
Mijn telefoonnummer wordt nu door GSMWeb in gijzeling gehouden, aangezien ik nu niet met een andere partij in zee kan gaan om mijn nummer naar KPN te brengen.
Ik wil iedereen zeer sterk op het hart drukken absoluut geen zaken te doen met GSMWeb. Dit groepje verdient een chapter 11.
TLTR: Ik waarschuw iedereen; Blijf weg bij GSMWeb.
Na lange tijd wachten geen levering alhoewel de ingangsdatum van het contract (met nummerportering, na een maand) al ingaat.
KlantenserviceHierover valt niets anders te zeggen dan het feit er simpelweg niet wordt gereageerd op berichten, en, uiteindelijk ook niet op herhaaldelijk verzoek tot annuleren van de order.