Algemeen2 maandjes terug een 5.1 set bij Teufel besteld. Een Marantz nr1711 versterker met consono mk3 speakerset. Kort daarna kwam de ultima 40 power edition in de aanbieding. Toen toch nog voor die gekozen. De Marantz versterker viel tegen. Deze had uitstekend geluid, maar vreselijk gedateerde bediening (onhandige menu's, tv moet aan om van internetbronnen gebruik te maken, slechte input afstandsbediening).
Uiteindelijk de oorspronkelijke set terug gestuurd en een pioneer VSX-934 aangeschaft. Wat een genot met de Ultima 40! Muziek op stereo, films 5.1 dtx, beide klinken fantastisch! De pioneer selecteert verder automatisch de juiste instellingen.
De zuilspeakers geven een zuivere klank, heldere midden tot hoge tonen en subtiele diepe bas. Bij films en 5.1 surround heb je lekker volle diepe bas uit de subwoofer en goede surround uit de kleinere ultima 40 surround speakers. Ook de stemweergave is goed uit de centrale speaker. Geluidsbalans bij lage volumes is ook prima (niet het minst belangrijke).
Voor onze woonkamer van ong 45 m2 kan ik mij niks beters bedenken en dan helemaal niet voor de prijs!
Ik zou een ieder Teufel aanbevelen. Een bose systeem kun je in de winkel testen, in speciaal ingerichte ruimtes onder perfecte akoestische omstandigheden. Teufel test je in je eigen woonkamer, met je eigen apparatuur en eigen muziek/films. Bevalt het niet, dan stuur je het terug! Geweldig concept!
Goede snelle levering en retour met UPS zoals gebruikelijk met hun. Alles is goed te tracken via website/sms.
KlantenserviceTelefonisch contact gehad met klantenservice. Deze zitten volgens mij in Duitsland, maar spreken gewoon Nederlands.