Appelhoes

Het gaat om de aankoop van een iPhone case.
Deze case heeft een metalen rand ter bescherming van het camera-eiland.
De metalen rand loopt echter verder door naar binnen in de case en steekt dus van binnenuit gezien uit, tegen de iPhone achterkant.
Dit gaat vroeg of laat krassen en beschadigingen aan de iPhone veroorzaken.

Hierover gemaild met Appelhoes.
Voor de beeldvorming, de case was besteld, maar de iPhone was door moeilijke levering pas 3 weken later binnengekomen. De case was dus nog niet gebruikt en de bevinding van het probleem was een dag na binnenkomst iPhone gemeld.
Dit had ik in mijn e-mail naar Appelhoes ook zo uitgelegd.

In hun eerste reactie werd gelijk gesteld dat de zichttermijn voorbij was en ik het product in geval van een foutje kon omruilen. En dat hier nog niemand eerder over geklaagd had.
Maar dat ik hem terug kon sturen.

De case heb ik teruggestuurd.
Echter schreef ik terug dat ik vermoedde ik dat dit gewoon zo ontworpen was en niet een incidenteel foutje. En dat omruiling bij een design fout in ontwerp niet veel zou oplossen.

Daarna kreeg ik een onbeleefde e-mail terug waaruit duidelijk op te maken was dat ik niet zo moest zeuren en dat zij duidelijk aangeven dat dit een foutje in deze case was. En nogmaals dat er geen enkele andere klant geklaagd had en de voorraad gecontroleerd was.

De case was al teruggestuurd, maar toch antwoordde ik dat ik m’n bedenkingen had over een omruiling, omdat het niet leek op een foutje in deze case, maar echt een ontwerpfout.
Een productiefout ziet er meestal uit als een productiefout. Er is dan meestal wel iets waaraan je kan ziet dat er tijdens iets misgegaan is. Dit zat echt in het ontwerp.
Maar goed, ik gaf aan dat ik de case zelf erg mooi vond, dus dat ik hoopte dat zij gelijk hadden.

Na een week kwam er een pakket binnen van Appelhoes.
Tevens ontving ik een e-mail dat de metalen rand maar minimaal naar binnen uitstak en dus nooit schade zou kunnen veroorzaken, maar dat zij de case “voor mij omgeruild hadden voor een vervangend exemplaar”.

Het doosje van de case was bij de eerste verzending tijdens transport beschadigd.
Het doosje van de case die ik de tweede keer ontving, had precies dezelfde beschadiging.
De case zelf had meerdere vingerafdrukken.
Hierdoor vraag ik mij af of ik niet gewoon dezelfde case terug ontvangen heb.

Ik heb ze daarop nogmaals gemaild en uitgelegd dat mijn verhaal eenvoudig te controleren was door een klein snippertje dun papier door het camera gat te steken tot in binnen de case en de iPhone terug in de case te plaatsen.
Wanneer je dan aan het kleine snippertje dun papier trekt, voel, hoor en zie je dat deze er met weerstand uitgetrokken moet worden en klem zit tussen metalen rand aan de binnenkant en de iPhone.

Verder schreef ik dat ik het vermoeden had dat dit gewoon dezelfde case was, maar dat als dat niet zo was, deze case dus hetzelfde probleem had van een naar binnen uitstekende metalen rand die tegen de iPhone aan schuurt. Dus toch een ontwerpfout.

Ik gaf aan dan zelf de fabrikant over dit euvel te informeren.

Verder stelde ik dat ik het vreemd vond dat zij mij op eigen initiatief en zonder overleg gewoon weer dezelfde case terugstuurde.

Omdat ik hier geen antwoord meer op ontving heb ik aangegeven dat zij als verkopende partij verantwoordelijk zijn voor wat zij verkopen en ik mijn geld terug wilde.

Het laatste antwoord dat daar op volgde was dat zij dit bij de fabrikant hadden nagevraagd en er wereldwijd geen melding van dit probleem was binnen gekomen.
Dat ik het dus mis had met mijn ‘ontwerpfout’, dat het product is omgeruild en alles daarmee dus is afgehandeld.

Bij deze dus mijn review.

Verzending was in een zachte envelop.
Het doosje van de case was platgedrukt aan de onderkant.

Ik ervaarde de houding en communicatie van dit bedrijf is onbeschoft, arrogant en kleinerend.
Uit de manier van communiceren leid ik af dat zij zich hiermee onder hun verantwoordelijkheden als verkopende partij proberen uit te manipuleren.
Had ik deze winkel via Tweakers.net gevonden en de andere reviews gelezen, had ik hier nooit besteld.
Zal hier dus nu i.i.g. niet nogmaals bestellen.

Scorekaart voor Appelhoes