Amazon.nl Marketplace

Het is niet altijd duidelijk dat de bestelling extern gedaan wordt, zeker als er ook nog eens prime verzending mogelijk is vanuit het Amazon distributiecentrum voor een andere verkoper.

Verzonden in een kartonnen enveloppe, dit was niet toereiken, het product (18€) was hierdoor defect geraakt. Althans de verpakking die deel uitmaakt v.h. product was in zo'n staat dat het minder bruikbaar was. Niet wat je verwacht.

De oplossing van Amazon (die de klachtenservice doet) was het terugsturen en terugstorten van de betaling. Garantiemogelijkheid tot reparatie of vervanging is er NIET bij een externe verkoper. Nadat ik op mijn strepen ging staan omdat ik principieel geen zin had in het voorschieten (met de kans op een vergelijkbare verpakking c.q. verzending en defect). Durfde de klantenservice te stellen dat geld terug een valide optie is bij een defect. Omdat ze stellen dat reparatie of vervangen niet een mogelijkheid is. Dat dit proces door hen zo ingericht is, betekent niet dat ik als klant de dupe van hoef te worden. De chat werd verbroken toen ik nadacht over de vervolgstappen. Bij de vraag of ik een transcript v.d. chat zou krijgen werd ik weer verbonden met een andere medewerker welke direct verbrak en direct weer verbonden met een derde. Deze las het hele verhaal opnieuw en als uitzondering(!) (laat mij niet lachen) kreeg ik het bedrag terug zonder dat ik het terug hoef te sturen. Ronduit belachelijk, ik wil gewoon een degelijk en werkend product en dan krijg ik zoiets. Vanaf nu let ik erg goed op of een product, zelfs met prime verzending, niet toevallig door een externe verkoper verkocht wordt op Amazon. Ik heb hier geen behoefte aan, uit eindelijk het product maar opnieuw gekocht bij een andere webwinkel (+20%).

Scorekaart voor Amazon.nl Marketplace