Amazon.nl

Na mijn laatste bestelling van een par dagen terug vond ik het weer tijd voor een nieuwe review over Amazon. Een grote reden om bij Amazon te winkelen is de prijs. In veel gevallen ligt deze lager dan bij andere webshops. De website ziet er al jaren hetzelfde uit, maar het bestellen gaat wel zeer makkelijk. Er is een groot assortiment aan producten en daardoor moet je wel goed in de gaten houden dat je het juiste product en de goede producten eruit pikt. De producttitels en productinformatie ziet er ook vaak slordig uit. Voor mijn laatste bestelling had ik monitorisolatiepads gekocht, alleen zat daar bij het openmaken van de doos nog een verrassing bij. Wanneer je bestelt, geeft Amazon de snelste bezorgingsdatum aan. Je kan niet, zoals bij Bol.com, ervoor kiezen om een zending later te bezorgen, zodat bijvoorbeeld alle items op dezelfde dag aankomen.

De bestellingen worden afhankelijk van de bezorgdatum en het aantal items dat je hebt besteld, zo snel mogelijk naar je toe gestuurd. Soms eerder dan de planning. Het kan voorkomen dat items in meerdere pakketten komen, vanwege de Amazon-locatie of de verzenddatum. De verzending wordt meestal door DHL geregeld en soms door een koerier van Amazon zelf.

Wat bij vrijwel alle bestellingen opvalt, is dat Amazon alleen de doos als bescherming gebruikt. Er zit nooit bubbeltjesplastic in de doos en heel soms zit er papier in de doos om de producten beter te beschermen. Wanneer je boeken besteld, zit hier geen krimpfolie omheen. Aan de ene kant goed voor het milieu, maar aan de andere kant is de kans op beschadigde boeken veel groter. Het liefst zie ik bij alle pakketten ook goede bescherming.

Voor mijn laatste pakket kocht ik een Auralex MoPad en twee Cordial XLR-stekker/stereo stekker. Deze kwamen samen in één pakket aan de deur. Bij het openmaken zag ik echter dat de doos van de MoPad al open was (geweest).

Via de chat heb ik contact opgenomen met de klantenservice. Uitgelegd wat er aan de hand was en al heel snel kreeg ik restitutie voor het sturen van een retourproduct. Ik ben hiermee akkoord gegaan, aangezien het om een verder compleet en niet technisch of breekbaar item ging. Ook had ik geen zin om het weer retour te sturen.

Met dit voorval meegerekend is het gelukkig pas de tweede keer overkomen dat er een retourproduct is verzonden. De eerste keer was erger met een Wacom Tablet. Dat is toen wel retour gegaan en kreeg ik wel keurig een nieuwe opgestuurd. De afhandeling met de klantenservice gaat altijd wel goed, vriendelijk en snel.

Het blijft stom en slordig dat dit soort zendingen kunnen gebeuren.

Scorekaart voor Amazon.nl