AlgemeenZoals altijd is het bestelproces gemakkelijk en simpel. Daar is weinig op aan te merken.
VerzendingDe levering was keurig zoals beloofd: de volgende werkdag geleverd bij het door mij gekozen afhaalpunt.
KlantenserviceWaar ik normaal gesproken al jaren erg tevreden ben over de levering en de service van bol.com, heb ik helaas een minder prettige ervaring.
Ik heb mijn bestelde Apple AirPods Max ontvangen, als een groot kind open ik de doos en zie direct dat deze doos niet van het bekende folie is voorzien. De alarmbellen gaan al rinkelen… en inderdaad: dit is geen splinternieuw product. Toch maar even verder gekeken of het wellicht netjes en bruikbaar is, het is verder geen probleem als het in orde is. Bij het koppelen aan m’n iPhone direct de melding dat het object nog is gekoppeld aan een ander Apple ID en dat de eigenaar mijn locatie kan zien.
Wat staat daar nu? Kan de vorige eigenaar nu deze AirPods traceren en daarbij ook nog míjn locatie zien? Daar gaat mijn privacy, dat is geen prettige gedachte kan ik je vertellen. Direct contact opgenomen met de klantenservice en keurig te woord gestaan. Het kan retour en direct een andere kan worden toegestuurd. Omdat ik morgen de AirPods Max nodig heb, zal ik ze elders (en duurder) moeten gaan aanschaffen.
De medewerker heeft me een geste gedaan, maar dat is voor mijn gevoel een pleister op de wonde. Ik kan me niet voorstellen dat dit niet serieus wordt genomen, maar zo voelt het nu wel. Ik zou graag iets meer begrip voelen vanuit bol.com. Een coulance voor deze privacyschending zou naar mijn gevoel op zijn plaats zijn.
De medewerker kwam met een oplossing het artikel te ruilen, maar begrip over de situatie bleef uit. Ik hoop oprecht dat er alsnog een belletje bij bol.com gaat rinkelen om enige coulance aan te bieden.
Edit: er is een oplossing aangeboden in de vorm van een cadeaukaart. Prima opgelost door de klantenservice van Bol.com!
Beste The_Base,
Bedankt voor je bericht. Ik heb je zojuist een privé bericht gestuurd voor meer informatie.
Chantal van bol.com