AlgemeenOp 11 januari ontving ik een e-mail van Amazon.nl dat ik mij zou hebben aangemeld voor Amazon Prime, maar dat mijn betaalmethode geweigerd was. Dat was vreemd, omdat ik een Prime abonnement bij Amazon.de had, maar geen eentje bij Amazon.nl. Dit heb ik zelfs bewust zo gehouden, ondanks het vele aandringen van Amazon dat ik toch echt over moest naar de Nederlandse Prime. Evengoed had Amazon.nl nu toch mijn Nederlandse Prime geactiveerd, er stond zelfs in de mail dat ik dit zelf zou hebben gedaan, wat natuurlijk onzin was. Omdat mijn betaalmethode geweigerd was, zou mijn Prime lidmaatschap automatisch worden beëindigd, wat ik prima vond aangezien ik geen interesse heb in de Nederlandse Prime. Wat dat betreft, ervaring afgerond, ontevreden klant rijker.
Edit: Op 21 januari heb ik een e-mail ontvangen van Amazon dat het activeren van Prime op Amazon.nl berustte op een fout: "On 11 January 2022 we unintentionally migrated your Prime membership from amazon.de to amazon.nl. " Het was maar goed dat er genoeg mensen over geklaagd hebben en blijkbaar hebben de reviews hier ook meegeholpen. Evengoed blijft de ervaring natuurlijk daramatisch, want 10 dagen lang is mij verteld dat ik het zelf heb afgesloten.
Mijn support request via Twitter is door de algemene Amazon Help account afgehandeld. Hierin werd ook gezegd dat ik dit zelf gedaan had en dat ik maar gebruik moest gaan maken van de Nederlandse Prima. Wat dat betreft, ervaring afgerond.