CAPS

Deze webshop is anders dan anderen, maar niet 'slecht'. Vooral de levertijd was langer dan verwacht.

Vanwege de lage prijzen in de pricewatch en de 4,5 sterren beoordeling op Tweakers uiteindelijk bij SIComputers uitgekomen. Producten zoeken met de zoekfunctie op hun site werkt goed, maar bladeren door de categorieën is waardeloos vanwege de ontbrekende zoekfilters. Producten staan gegroepeerd per merk. Veel specificaties ontbreken.
Het bestellen en afrekenen ging gemakkelijk. Daarna was ik in de veronderstelling dat mijn bestelling vrij snel verstuurd zou worden.

Ik heb hier gekocht: voeding, DDR4 geheugen, casefans en Intel processor.

Na bestellen (vrijdag middag) kreeg ik vrij snel een mailtje dat één van de besteld producten niet geleverd kon worden. Dit kan gebeuren natuurlijk, per mail gevraagd om een alternatief. SiComputer is niet geopend 's avonds en in het weekend. Mijn mailtje was op vrijdag na 17:00 uur en werd daarna pas op maandag weer opgepakt.
De reactie op mijn mail was keurig en de spullen zijn daarna besteld.
Uiteindelijk zijn de spullen op donderdag ontvangen. (6 dagen levertijd)

Wat je dus moet weten over SiComputers is dat zij de meeste producten die ze aanbieden niet zelf op voorraad hebben, maar pas bestellen bij de leverancier nadat jij jouw bestelling hebt geplaatst.
Achteraf gezien is dit altijd wel duidelijk geweest, ik heb het zelf alleen niet opgemerkt. Het vrachtwagentje bij de pricewatch is kleiner en een andere kleur groen en geeft duidelijk 2 of 3 levertijd aan. Ook op hun eigen website staat de levertijd vermeld met een groen vrachtwagentje en 2 tot 5 dagen.

Ik denk dat het bij mij mis is gegaan bij de groene vrachtwagentjes, want in mijn hoofd staan die voor 'op voorraad, de volgende dag in huis'. En als je de pech hebt om net op vrijdag na 17:00 uur te reageren dan komen er zomaar 2 dagen levertijd weer bij.
Daarnaast ben ik vooral op de super reviewscore van 4,5 sterren bij Tweakers af gegaan. Achteraf zag ik dat ze bij google en trustpilot juist veel slechte reviews oogsten. Dit maakt mij wat onzeker nadat ik besteld had.
Vandaar dat ik nu ook de tijd neem om een genuanceerde review hier achter te laten.

Dat SIComputers de keuze maakt om niet met de snelle 24/7 cultuur van (soms verlieslijdende) webshops mee doet is een keuze die ik respecteer. Wellicht kunnen ze nog transparanter zijn in de verwachte levertijd tijdens het afrekenen. Wellicht moet het systeem met de groene vrachtwagentjes op Tweakers nog wat herzien worden omdat wat vroeger en snelle levering was dat in de beleving van vandaag niet meer zo is.

De vraag is of je voor een paar euro winst, er de paar dagen extra levertijd voor over hebt. Dit moet iedere Tweaker zelf bepalen en ik hoop dat deze review bij deze keuze helpt.

Twee keer gebeld met de klantenservice, beide keren 100% naar tevredenheid te woord gestaan.
Openingstijden van de klantenservice zijn dus anders dan we gewend zijn van andere bedrijven (niet tijdens lunchtijd, niet 's avonds en niet op zaterdag volgens mij) Dit is een keuze van dit bedrijf, en die respecteer ik.

Scorekaart voor CAPS

Qshops