AlgemeenBuitengewoon slechte ervaring:
Via Tweakers.net kreeg ik een mailtje van de prijswekker over een DJI Drone op Amazon Marketplace. (een prijs die overigens nu 4 dagen later nog steeds in de Pricewatch staat)
Direct de drone besteld, levering zou een week later zijn.
Twee dagen later krijg ik een bericht via Amazon van de verkoper of ik een 'betalingsbewijs' wil mailen naar een bepaald e-mail adres. Ik reageren via Amazon berichten dat mij wordt afgeraden om buitenom Amazon direct naar hem te mailen en geen e-mail of bankgegevens te geven. Als hij wil weten of er is betaald (wat zo is, ik heb betaald via iDEAL) dan moet hij contact opnemen met Amazon. Diezelfde dag heb ik de verkoper netjes gerapporteerd omdat hij om dingen vroeg die volgens het Amazon platform niet mogen.
Vervolgens niet smeer gehoord. Niet van de verkoper noch van Amazon (marketplace).
Verzending werd uitgesteld en er kan pas een claim worden ingediend als er niets is ontvangen.
KlantenserviceRonduit een slechte klantenservice, lees hier waarom:
Toch maar gebeld met Amazon. De terugbel functionaliteit op de website zou 'even niet werken'. Inmiddels een paar dagen later werkt die overigens nog steeds niet.
Na het bellen kom je in een keuze menu met uitzonderlijk slechte TTS (Text To Speech) achtige dame met een heel vreemd accent. Na even wachten spreek ik daadwerkelijk een echt mens.
Toen ik mijn bestellingsnummer gaf wou ze ook mijn OTP (Google Authenticator) code omdat ik Two-Factor Authenticaion gebruik op de website van Amazon. Vreemd dat ik deze code moest geven, ik heb aangegeven dat ik volgende mij de code helemaal niet mag weggeven maar volgens haar wel.
Toen ze mijn bestelling zag zei ze 'oh my god', dat is een bestelling van Mosodan. Daar hebben vandaag meerdere mensen voor gebeld. Zei ze nou daarwerkelijk 'oh my god' vroeg ik? Ja zei ze en legde uit dat ze niet zeker wist of ik het wel ging ontvangen. Ik moest in elk geval de leverdatum afwachten, daarna zou Amazon eventueel een claim indienen en daarna zou ik mijn geld terug kunnen krijgen (ook al betaald de verkoper het geld niet terug aan Amazon). Inmiddels heb ik A) geen Drone en mist er een hoop geld in mijn portomonaie.