123-3D.nl

Inmiddels... ABSURD veel gekocht bij deze store. Op een enkele keer na wordt alles goed verpakt snel verzonden (en de enkele keer na was een voorraad probleem). De website werkt goed, is toegankelijk, en het assortiment is redelijk te vinden.

Verzendingen zijn goed verpakt, gebeuren snel, en op een keertje voorraad problemen na, is het altijd snel, en goed bezorgd.

Dit verhaal is een van twee onderdelen:

- Assortiment
- Klantenservice

En eigenlijk zijn ze beiden van dezelfde aard. Ik heb Eén keer een probleem gehad met een rol filament (waar na wat zoeken bleek dat dit vaak voorkwam bij dit model), waar de klantenservice de schuld ronduit bij mij neer legde.

En dan is her het assortiment. Voor velen, zoals mijzelf, is 3D printen een hobby, maar ook iets waar je op den duur goed in wordt. En dan kom je al snel tot de conclusie dat je bepaalde onderdelen, schroeven, of zaken wilt die niet in het assortiment zitten. En dan kom je tot de conclusie dat het assortiment érg gek is van 123-3D: aan de ene kant hebben ze de high-end onderdelen zoals Slice Engineering mosquito's, en zelfs Bondtech onderdelen, maar zaken als de LGX hebben ze niet. Bigtreetech bordjes voor "kleine" printers zijn er, net zoals zaken als extrusion voor zelfbouw/maatwerk printers zoals een Voron of V-Core 3; maar zaken als een "groter" moederbordje is dan weer niet te krijgen. Stappenmotoren zijn er alleen "no-name", wat OK zou zijn, want de stepperdriver zelf bepaald een hoop, maar ook hier blijft het bij "A zeggen" maar niet "B". De huidige courante steppers zijn bijvoorbeeld niet te koop.

En waar je vaak merkt dat een winkel hun assortiment uitbreidt/veranderd aan de hand van vragen, of zelfs aangepaste bestellingen wil aannemen, is het bij 123-3D altijd direct "nee, dit hebben we niet". En dat is jammer, want het hele idee achter 123-3D staat me aan: een 3D-print specialisatie winkel waar je van klein tot groot alles rondom 3D printers kan vinden.

Helaas blijft het bij "klein", met een beetje klok/klepel mbt. "groot"; de A-merk onderdelen zijn er niet, of slechts gedeeltelijk (je kan geen gehele Voron of V-Core 3 sourcen hier want de helft van de schroeven missen, moederborden/drivers zijn er niet, motoren zijn twijfelachtig en zonder specificaties, etc, etc...)

Goed dat je jouw ervaring via deze weg kenbaar maakt. Zou je een e-mail kunnen sturen met je klantgegevens naar webcare@123-3D.nl? Dan kijken wij graag hoe we je verder kunnen helpen. Groetjes, Kim van 123-3D

Scorekaart voor 123-3D.nl