bol

Zodra er iets misgaat is het bij Bol.com altijd de vraag hoe werkt de bureaucratisch organisatie. Gaat het echt mis en "computer says no..." dan wordt je werkelijk helemaal simpel van het bedrijf. Dit in het verleden meegemaakt daardoor jaren lang niet meer besteld.
Door cadeaubonnen vanuit werk afgelopen jaren wel een aantal keren besteld. Zoals vele webshop, vaak gaat het goed, alleen mja het juist product bezorgen mag je vanuit gaan dat ze dat doen.
Alleen afgelopen maand weer een gevalletje "computer says no". 1 Bestelling geplaatst met 2 producten, een vervangend scheerblad (via Bol zelf) en een reinigingsspray voor het scheerapparaat (via een andere verkopers). Had daarbij voor 20 euro aan cadeaubonnen gebruikt en de overige 29 euro via de creditcard.
Kreeg snel de track and trace. De Reinigingsspray werd daags erna keurig bezorgd alleen het scheerblad bleef in de voor aankondig voor PostNL hangen.
Na een week gemaild goh mijn scheerblad is nog nooit aangekomen bij PostNL. De reactie ik zie dat er iets mis is met het pakketje alleen het product is nu niet op voorraad dus ik kan 'm niet opnieuw verzenden, we hebben 'm voor u geannuleerd u krijgt u geld terug dan kunt u 'm opnieuw bestellen. Naja prima, alleen ik kan 'm ook niet bestellen als die niet op voorraad is, dus elders besteld. De mail van de terugstorting, de 20 euro van de cadeaubonnen volledig terug en maar 17 euro naar de creditcard. De 11,95 voor de reinigingsspray gewoon afgeschreven.
Gemaild en aangeven dat ik mijn volledige betaalde bedrag terug wil en dat ze wel eerst mijn cadeaubonnen moeten gebruiken. De reactie... Braun cassette is terugbetaald met 2 cadeaubonnen en creditcard betaling en zo ook teruggestort. Nogmaals gemaild, nee zo heb ik 'm niet betaald daar hebben jullie voor gekozen ik heb een bestelling met 2 producten en die heb ik met cadeaubonnen + het extra bedrag met de creditcard... Met wederom het verzoek terug te storten op de creditcard en af te schrijven van de cadeaubonnen. Een week later nog geen reactie.
Vandaag opnieuw gemaild met wederom zelfde verzoek, daarbij aangegeven als ze 'm niet terugstorten dat ik de betaling ga betwisten.
Daarop wel snel een reactie: De terugbetaling gaat altijd eerst via cadeaukaart en daarna het betaalde bedrag. Ik begrijp dat dit niet het antwoord is waar je op had gehoopt. Mijn oprechte excuses daarvoor.

Klantenservice kun je compleet weg automatiseren uiteindelijk iets anders dan wat het systeem voorstelt doen ze toch niet. Voor mij geen enkel andere optie dan de betaling te gaan betwisten.

Zie korte toelichting. Voor mijn gevoel is 1 van de 2 producten nooit verzonden omdat het niet op voorraad was. Krijgt geen info, doordat ze wel bij PostNL de vooraankondiging voor het pakket hebben gedaan lijkt het net alsof iets verzonden was.

Zie korte toelichting. Zelfs waardeloos is nog te positief, echt bureaucratisch. Op zo'n manier kan ik nooit mijn cadeaubon opmaken, daardoor moet je dingen bij ze blijven bestellen.

Beste Nickstyle,

Bedankt voor je review. Ik heb je zojuist een privé bericht gestuurd voor meer informatie. Graag wacht ik je reactie af.

Chantal van bol.com

Het antwoord op de mail van Bol.com:

Uw shopreview op Tweakers is aan mijn aandacht ontsnapt. Omdat wij uw klacht al via Thuiswinkel hebben behandeld verwijs ik u graag door naar de reactie die ik 8 september naar u heb gemaild.

Die was:
Naar aanleiding van uw klacht bij Thuiswinkel, wil ik ons standpunt over de wijze van terugbetalen graag uitleggen.

In onze algemene voorwaarden artikel 9, lid 3 wordt vermeld hoe terugbetaling plaatsvindt. Dat uw voorkeur uitgaat naar eerst terugbetaling en dan pas de cadeaubonnen begrijp ik, maar we zijn dit niet verplicht te doen en de voorwaarde bindt ons hierin ook niet.

Dat er technisch geen sprake is van herroeping maar van ontbinding verandert niets aan de wijze van terugbetalen.

We kunnen om deze reden niet ingaan op uw verzoek de terugbetaling uit te voeren zoals u heeft omschreven in uw klacht.

Mocht u hier nog vragen of opmerkingen over hebben, hoor ik dat vanzelfsprekend graag van u.

---
Op mijn vraag over Artikel 13.3 dat ik schade. De schade is dat mijn cadeaubon van mij ongebruikt is gebleven.

---
Om de resterende € 11,95 terug naar uw creditcardrekening over te boeken heb ik de reinigingsspray afgeschreven voor terugbetaling.

We sluiten uw klacht af bij Thuiswinkel, maar benadrukken graag dat het hier een uitzondering betreft en dat de wijze van creditering niet zal worden aangepast.

---
Waarmee het probleem voor mij is opgelost.

Scorekaart voor bol

Thuiswinkel Zakelijk