AlgemeenBestel hier eigenlijk alleen als een andere webshop het artikel niet kan leveren of er een belachelijk hoog gedrag voor vraagt. Amazon Duitsland is beduidend goedkoper dan de Nederlandse echter moet je wel 3,49 euro verzendkosten betalen. Het prijsverschil voor een identiek artikel kan oplopen tot 35% Ook is het assortiment in vergelijking tot Nederland gigantisch groter.
VerzendingAl jarenlang een regelrechte ramp, de laatste bestelling is een voorbeeld van hoe het dus absoluut niet hoort. Artikel raakt bij DHL for You zoek, is verkeerd gesorteerd of onbekende reden. Artikel(en) worden dan retour gezonden aan Amazon waar na ontvangst je binnen 5-7 dagen het geld op je rekening terug ontvangt. Aan de ene kant prima maar daarmee heb je de bestelde artikelen niet, en moet ze opnieuw bestellen en verzendkosten betalen.
Een probleem waar ik me aan erger is het feit dat DHL for You aan huis overdag (als je aan het werk bent) levert en als je het op je werk laat bezorgen in de avond bezorgt (als je allang thuis bent). Hierover heb ik meerdere malen Amazon klacht ingediend maar het lijkt DHL niet te interesseren.
Al bijna 10 jaar klant bij (dit land, Duitsland, Amazon werkt per land) maar de wijze van verzenden blijft me verbazen. Ondanks herhaaldelijk klagen over de belabberde verpakking veelal in enveloppen met veel transportschade tot gevolg. Het mag nix kosten het verzenden en het lijkt erop dat het personeel het niet mag of niet zelf kan inschatten dat als je fragiele artikelen in envelop verstuurt deze defect kunnen gaan. Ruwe schatting 20% van de orders is beschadigd en een groot deel daarvan gaat (op hun kosten) retour omdat het echt onbruikbaar is.
Contact opgenomen naar aanleiding van deze zaak. De vrouw aan de telefoon snapte het probleem, maar niet waarom het track & trace systeem van de klant afwijkt van dat van van hun. Het pakket zou nog gewoon in transport zitten. De ene keer krijg je een cadeaubon voor het geleden ongemak de andere keer moet je het met een sorry overmacht excuus doen.