QXsystems

Een gewaarschuwd mens.

Normaliter ben ik niet van de reviews, sterker nog, dit is de eerste die ik schrijf. Dit nav mijn ervaring met QX systems.

Vorige maand een laptop besteld, deze netjes betaald en werd snel thuis afgeleverd.
Tot dusver geen probleem.
Echter bij nadere inspectie, bleek de 2e harde schijf afwezig.
Na enige mailtjes en verstreken tijd, kreeg ik antwoord dat ik teamviewer moest installeren, zodat ze op afstand op de laptop in konden loggen om te kijken of men het op deze manier op kon lossen.
Ik kon de laptop aanzetten en "gewoon naar mijn werk gaan".
Tuurlijk. Ik kan ook mijn Wi-Fi wachtwoord uitprinten en voor het raam hangen, of de sleutels op mijn voordeur laten zitten en weggaan.

Na enig ge-mail, waarbij een antwoord soms dagen op zich liet wachten, heb ik te kennen gegeven van de koop af te zien.
Na een paar dagen kreeg ik instructies voor het opsturen van de laptop. Op dat moment de laptop in de originele verpakking aangetekend retour gestuurd
Via Post Nl netjes bericht gekregen dat het pakketje afgeleverd zou zijn.
Helaas volstrekt onduidelijk wie, wat of waar het pakketje in ontvangst had genomen, er stond geen naam op en de handtekening was een streep.
Een week later nog niets van QX gehoord of gezien....
Aangezien het niet om 2 kwartjes gaat, toch eens gaan informeren. Op mail werd niet gereageerd, en via de telefoon werd ik afgeblaft met de retorische vraag; “Ja...! Weet je wel hoeveel pakjes we binnen krijgen”.

Lang verhaal kort, retour sturen is voor eigen kosten.....en bij het retourneren kan het zijn dat je pas 30 dagen na dato bericht cq het geld terug krijgt! (dat is een maand (of als het werkdagen zijn, nog langer)
Een maand lang zonder bericht of je laptop goed is aangekomen en je dus je geld terug krijgt(of niet)
Ik geloof niet dat je na een maand nog bij Post nl aan kunt kloppen als blijkt dat de doos waar de laptop in zat beschadigd is en je je geld dus niet terug krijgt.
Daarnaast is niet aan te tonen dat de laptop inderdaad door iemand van QX is aangenomen, aangezien er geen naam/handtekening op ontvangst staat.
Het lijkt mij toch een kleine moeite om je klanten te laten weten dat een en ander aan is gekomen en in behandeling genomen zal worden. En dan heb ik het nog niet eens over het gebrek aan aan klantvriendelijkheid aan de telefoon

Huidige situatie; na weken geleden een laptop te hebben besteld, geen laptop voor mijn zieke schoonvader, bijna 600 euro armer en geen idee wat de status is.

Dat dit nog kan.

Scorekaart voor QXsystems