CAPS

Halverwege januari 2021 een bestelling geplaatst voor een videokaart. Nu zijn we 6 maand later en is de koopovereenkomst eenzijdig opgezegd. Contact gehad met de winkel en deze beroept zich op overmacht door de huidige GPU markt.

Het vreemde is echter dat ik bij de credit nota de volgende tekst zag staan:
"Helaas moeten wij je bij deze meedelen dat het artikel, "videokaart NVIDIA GeForce RTX 3070 8 GB GDDR6", door onze leveranciers niet aan ons geleverd kan worden voor de aangegeven prijs, dit houdt in dat wij het product niet aan je kunnen leveren voor de prijs die in de order is afgesproken."

Contact met Gigabyte leerde mij dat het product nog steeds in productie is.
Daarnaast heb ik het afgelopen half jaar ook de nodige GPU trackers in de gaten gehouden en het product vaak genoeg voorbij zien komen. Wel voor een hogere prijs dan wat ik er in januari voor heb betaald. De prijs die ik in Januari had betaald was boven MSRP dus zeker redelijk.

In de tussenperiode heb ik zelfs aangegeven dat ik ook open sta voor alternatieven af gezien de huidige situatie een nader overeen te komen meerprijs. Hier is echter niks mee gedaan.

Ben nu bijna een half jaar aan het lijntje gehouden en mag nu ergens anders voor een meerprijs van zeker 400 euro opnieuw achteraan aansluiten.

Mijns inziens valt dit niet onder overmacht maar onder het ondernemersrisico van een product aanbieden en deze niet op tijd kunnen leveren. Mochten er mensen zijn met juridische kennis omtrent dit soort zaken en ik er volledig naast zitten dan wordt een PM op prijs gesteld en zal ik deze review van de nodige nuance voorzien. Tot die tijd blijf ik bij mijn standpunt.

Een lichtpuntje dat ik hier kan benoemen is dat men mail snel beantwoord.

Nog even een update bij bovenstaande review. Inmiddels zijn we een maand verder. ik heb tegen een lichte meerprijs het artikel bij de concurrent besteld en al binnen en in gebruik maar ondertussen zijn we al 2 weken over de termijn van terugstorten van mijn geld heen bij deze winkel. Schandalig dit. Eerst het product niet willen leveren en dan het geld niet terugbetalen.

Scorekaart voor CAPS

Qshops