Update 3:
Beste,
Op 14/02/21 bestelde ik bij Tones.be de processor AMD Athlon 3000G voor € 56,58.
Op 4/05/2021, 79 dagen na mijn bestelling krijg ik volgend bericht via mail:
"
Wij hebben vernomen dat uw bestelling van de 3000G helaas niet meer gaat binnenkomen.
Als u wilt upgraden kan ik u de 3400g aanbieden, die verwachten wij spoedig.
Anders kan ik helaas enkel voorstellen om de cpu/order te annuleren.
"
Omwille van meerdere redenen voel ik mij misleid en bedrogen:
1) Ik heb de eerste 2 weken nooit geweten dat deze processor niet in stock was: Eenmaal je op hun website op de productpagina komt stond er geen " artikel niet op voorraad" / "wordt verwacht". Er stond enkel "houd me op de hoogte:". Dit is extreem misleidend en doet vermoeden dat dit enkel over prijsontwikkelingen gaat. Het is wel te zien bij gebruik van de zoekfunctie en een overzicht van producten. Bij rechtstreeks gaan naar de productpagina door opgeslagen pagina of externe link (mijn geval), wordt deze informatie dus niet correct aan een klant overgebracht.
2) Als extra misleiding kwam de status van mijn bestelling op/voor 21/02 op "Ontvangen". Ik stuurde hiervoor een mail naar de klantenservice . Antwoord: "“ontvangen” wilt zeggen dat wij de betaling en bestelling hebben ontvangen". In deze mail kreeg ik ook voor de eerste keer te horen dat de processor eerst nog aan hen geleverd moest worden.
3) Na een maand en een half te wachten, stuurde ik weer een mail naar klantenservice:
"
Deze CPU is sinds 14/12/2020 al niet meer op voorraad, 2 maanden voor uw order.
Helaas maakt het niet veel uit van waar de CPU komt, zolang AMD geen CPU’s aan onze leveranciers kan leveren, zullen zij er helaas ook geen aan ons kunnen leveren.
"
Dit toont aan dat dit product dus 5tal maanden op hun website te koop stond zonder dat ze dit ooit verkocht hebben, waarne ze gewoonweg een mailtje sturen dat het niet gaat lukken...
4) De prijs van de processor is momenteel € 109,81 bij Max ICT. Dus de kans bestaat ook dat Tones niet alleen 5 maand zaken verkoopt die ze nooit zullen hebben, maar gewoonweg mensen misleidt en orders cancelt vanaf deze zaken in waarde stijgen.
5) Ik kocht deze processor om mijn eigen pc samen te stellen. Het was mijn bedoeling om met deze pc een centje bij te verdienen. Resultaat: Ik heb iets minder dan 500 euro uitgegeven voor onderdelen samen, maar heb tot op heden deze computer nog niet kunnen samenstellen door het missen van deze processor van Tones. Ik kon geen centje bijverdienen, de onderdelen die wel toekwamen zijn 3 maand verouderd zonder te kunnen gebruiken en mijn € 56,58 is gewoonweg 3 maand gebruikt geweest door Tones.be als een renteloze lening...
6) Als laatste heb ik relatief veel tijd, energie & emoties in deze bestelling gestoken: wekelijks de status van mijn bestelling bekijken, 2 mails opstellen, 3 mails lezen, review schrijven op Tweakers.net en nu de correspondentie met testaankoop.
Aangezien jullie mijn grootvader (een abonnee) reeds eens zeer goed geholpen hebben, hoopte ik of jullie mij advies kunnen geven over mogelijks te ondernemen stappen, aangezien ik met een bitter gevoel zit over dit hele gebeuren.
Met vriendelijke groeten,
Robin Boone