AlgemeenDoor familie gevraagd om snel UTP kabels te bestellen omdat die zijn woning aan het verbouwen is en er Internet nodig is in de tijdelijke woonunit op zijn erf vanwege thuiswerken. Het was dus zaak dat ik de spullen snel in huis zou hebben in ieder geval voor zaterdagochtend. Door omstandigheden woensdagavond gezocht naar een bedrijf was ze snel kon leveren. De meeste bedrijven gaven meerdere dagen aan of zelf een paar weken en zo kwam ik uit bij Kabelshop.nl Met name de kreet "Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, morgen thuis! " deed vertrouwen wekken. Als ik woensdagavond (21:00) bestel dan heb ik het donderdag met uitloop naar vrijdag mocht ik het pakket missen en het alsnog kunnen ophalen bij een PostNL punt. Ik had al eerder een account gemaakt (maar niets besteld) dus inloggen ging vlot.
Na de spullen (UTP kabel + connectoren) die volgens de site op voorraad waren met de melding "morgen in huis" toegevoegd te hebben aan mijn mandje , betaald via Ideal. Vrij snel een bevestigingsmails met daarin ook de melding dat ze hun best doen om pakketen die voor 23:59 besteld zijn de volgende dag te leveren.
- Hoewel het bestellen gewoon prima gaat, kom ik tot deze beoordeling omdat hetgeen ze beloven (zie verzending) niet kunnen waarmaken.
Op de avond van bestellen bleef het erg stil en pas de volgende morgen (do 8 april) een mail dat het pakket toen pas was verzonden. De track en trace code liet nog geen informatie zien en er stond in dat de informatie pas zichtbaar was de volgende ochtend van verzending (vr 9 april). Ik had de spullen toch echt uiterlijk vrijdag nodig en ik wilde geen risico lopen dat ik de spullen te laat zou ontvangen en dus elders ook dezelfde spullen besteld. Liever dubbel dan helemaal niets ontvangen. Bij dat bedrijf (ik noem bewust geen namen) hetzelfde besteld en een paar uur later al de verzendbevestiging dat het pakket morgen op een PostNL locatie wordt geleverd (bericht van PostNL). Pas laat in de avond zag ik dat ook het pakket van Kabelshop.nl de volgende middag zou worden afgeleverd volgens de PostNL app.
De volgende ochtend (9 april) al om 8:00 bericht dat de postbezorger met het pakket van het andere bedrijf al op weg was naar het PostNL punt. Rond 10:15 de melding dat het er lag (gelukkig ik heb mijn spullen op tijd). Het pakket van Kabelshop zou dus die middag worden bezorgd. Terwijl mijn vrouw in de middag om het pakket bij het PostNL punt is gegaan, stond de bezorger met het pakket van Kabelshop voor de deur. Die ging dus naar een ander PostNL ophaalpunt met de mededeling dat het de volgende dag (za 10 april) na 15:00 opgehaald kon worden. Tja dat is jammer want ik had de spullen die ochtend nodig. Tuurlijk is dit mijn eigen schuld maar ik was donderdag gewoon zelf de hele dag thuis. Omdat het ophaalpunt niet op zondag open was en ik er geen haast meer bij had het pakket dus een paar dagen later opgehaald.
- Ja het pakket was goed verpakt met luchtkussens en alles zag er netjes uit maar Kabelshop levert gewoon een dag te laat ondanks teksten dat het allemaal morgen in huis is.
Uiteindelijk bleken we daar de netwerkkabels niet nodig te hebben, maar ik heb wel besloten vanwege een aankomende verhuizing om het pakket van het andere bedrijf te houden. Voor het pakket van Kabelshop dus de retourprocedure gestart.
Dit gaat bij Kabelshop aan de hand van een RET nummer wat je moet aanvragen via een formulier. Dit moet je downloaden en vervolgens vul je daarop alle productnummers, aantallen en de status in en mailt dit naar een emailadres. Als je retour wordt geaccepteerd dan krijg je een RET nummer terug waarna je het pakket pas terug kunt sturen.
Op 16 april formulier gemaild en via een automatische reply een mail terug dat ik binnen 5 werkdagen een reactie ontvang.
Op 19 april een bericht gekregen dat mijn retour wordt geaccepteerd met het RET nummer. De volgende dag (20 april) de spullen weer teruggestuurd (advies is om dit aangetekend te doen) de kosten zijn voor eigen rekening. Via de PostNL app de volgende werkdag (21 april) gezien dat er het pakket afgeleverd is (met handtekening voor ontvangst).
Omdat ik na 1 week (29 april) nog niets had gehoord had van Kabelshop zelf maar even gebeld wat de status is. De aardige medewerkster gaf aan dat het erg druk is maar dat het pakket vermoedelijk snel wordt verwerkt. Toevallig of niet maar einde van de middag bericht dat mijn retour verwerkt was en dat het geld binnen 5 werkdagen teruggestort wordt. Vanmorgen gecontroleerd en het geld is op 5 mei teruggestort op mijn rekening.
Om het proces niet te beïnvloeden schrijf ik daarom nu pas een review. Het zal echt een prima zaak zijn als ik trustpilot mag geloven maar ik heb al veel online gekocht maar gezien deze ervaring kan ik Kabelshop niet aanbevelen.
Op je site zetten dat "voor 23:59 besteld morgen in huis" is gewoon niet waar. Ik bestel woensdag en er wordt pas vrijdag geleverd. Hiermee schepte Kabelshop bij mij een onzeker gevoel, waardoor ik mijn spullen elders nog heb moeten bestellen. Dat bedrijf leverde snel en gaf me wel dat gevoel en hielden me daarbij beter op de hoogte.
Goed dat ik het pakket gemist heb en het te laat kon ophalen ligt niet aan Kabelshop. De retourprocedure daarentegen is niet meer van 2021. Misschien is het niet te vergelijken met de grote jongens Amazon / Bol.com, maar implementeer een gebruiksvriendelijkere procedure om je bestelling te retourneren dan via een formulieren-rompslomp.
- Hier valt nog (heel) veel te verbeteren maar in de toekomst zal ik mijn spullen toch eerder bij het andere bedrijf bestellen dan bij Kabelshop.
Geachte heer/mevrouw,
Bedankt voor uw beoordeling! Wat jammer om te vernemen dat u niet tevreden bent over onze dienstverlening en dat Kabelshop.nl haar belofte aan u niet heeft waar kunnen maken.
We willen graag onderzoeken wat er mis is gegaan en gezamenlijk met u komen tot een passende oplossing. Om deze reden verzoeken wij u vriendelijk om een email te sturen naar onze klantenservice, gelieve daarin uw klantnummer te vermelden.
Na het vernemen van uw reactie zullen wij ons best doen om uw vertrouwen in Kabelshop.nl te mogen herstellen.
Kabelshop.nl hoopt dat u deze beoordeling op een later moment nog eens wilt heroverwegen en bedankt u vriendelijk voor uw feedback.
Kabelshop.nl