AlgemeenIk heb Ruim een maand geleden een bestelling gedaan bij SiComputers
Het ging hier om 2 stuks "Samsung PM9A1 SSD van 2TB" (SKU Nr: MZVL22T0HBLB-00B00)
Deze stonden eerst als onbekende lever tijd maar een paar dagen later stond aangegeven dat deze binnen 2 tot 3 dagen leverbaar zou zijn
Maar dit veranderde een paar dagen later weer in dat de levertijd onbekend is
ik heb inmiddels ook contact gehad met Samsung zelf en die zeggen dat het Product gewoon "voldoende" verkrijgbaar moeten zijn en indien ze deze niet kunnen leveren ze als alternatief een 980 Pro van dezelfde capaciteit aangezien hier maar een klein verschil zit in prijs wat volgens hun een rendabele compensatie is voor de "volgens hun" erg lange wacht tijd
Volgens Samsung is de 980 Pro de Retail Verzie van de PM9A1 en is er kwa specificaties geen verschil (enkel Langere Garantie en een luxere Verpakking)
Het artikel is inmiddels bij diverse andere zaken leverbaar binnen 3 dagen en er is er zelfs een die binnen 24 uur zegt te kunnen leveren
Ondanks alles blijft SiComputers beweren dat het artikel nog altijd niet leverbaar zou zijn en ook aan de suggestie van Samsung weigeren ze gehoor te geven
Mijn advies Luid dan ook om hier geen bestellingen te plaatsen mits dat deze volgens hun leverbaar zouden zijn
Ik kan helaas niet echt oordelen over iets wat tot op heden niet ontvangen is en kan dit enkel als slecht bestempelen tot hier een gepaste oplossing geleverd word
KlantenserviceDe klanten service zegt niets te kunnen doen omdat het product volgens hun niet leverbaar zou zijn
Vervolgens worden er een aantal alternatieven voor gesteld die kwa specificaties minder zijn en waar ik dan vervolgens op z'n minst €50.- per stuk zou moeten bij leggen (en deze zijn dan ook nog van een "de laatste tijd" zeer onbetrouwbaar merk)
daarnaast zou er voor een voor een SSD met gelijke of betere specificaties zoals bijvoorbeeld de Samsung 980 Pro ongeveer €150,- per stuk bijgelegd moeten worden
aan de Suggestie van Samsung gaven ze dus totaal geen gehoor
ook op de vraag waarom er een paar dagen na het bestellen een levertijd van 2 tot 3 dagen bij het artikel werd aangegeven word als antwoord gegeven dat er mogelijk een storing in het voorraad systeem zou kunnen zijn geweest waar bij ik me afvraag waarom er geen concreet antwoord is
als er een storing was zou dit bekend moeten zijn
Daarnaast heeft deze "storing" een paar dagen geduurd waarbij mij lijkt dat er iemand dit heeft moeten oplossen en dus duidelijk bekend zou moeten zijn dat er een storing was
ook werd mij de suggestie gedaan of ik mijn geld terug wou ...
waarbij ik me toch af begin te vragen of ze überhaupt iets willen verkopen of de moeite willen nemen om een probleem op te lossen
Ik bestel een artikel omdat ik dat product nodig heb en niet zodat een bedrijf zoals SiComputers ruim een maand lang de rente van mijn geld kan opstrijken en vervolgens het door mij betaalde bedrag terug kan storten
Dit is in mijn ogen het slechtste wat een winkel in zoon geval kan doen waarbij vervolgens de klanten service hoog voor gewaardeerd word zonder dat hier na mijn mening moeite voor gedaan is
dit na diverse keren contact te hebben opgenomen kan ik niet erg waarderen