AlgemeenOver SiComputers had ik van collega's al goede berichten gehoord. Nu ik een nieuwe snelle computer wil bouwen voor video-montage, zag ik dat één van de twee duurste onderdelen, namelijk de processor, bij SiComputers op voorraad was en het goedkoopst. De helft van de overige onderdelen heb ik vervolgens ook bij SiComputers besteld, omdat die daar ook gunstig geprijsd waren. De overige onderdelen bestelde ik bij een andere niet te dure webshop, waar ik eerder goede ervaring mee had en die het bijpassende snelle geheugen op voorraad had. Het bestellen via Tweakers.net en de website van SiComputers verliep soepel en overzichtelijk.
VerzendingDe levering ging snel en correct: binnen 2 dagen was alles keurig verpakt in huis. Volledige track & trace informatie.
Bij de eerste testen bleek de nieuwe PC niet te willen opstarten. Op basis van communicatie met de Gigabyte servicedesk eerst een andere voeding geprobeerd: zonder resultaat. Uiteindelijk de PC getest met een minimum aan componenten en vervolgens stap voor stap uitgebreid met de overige componenten. Uiteindelijk bleek 1 Gigabyte NVM PCIe M.2 module defect. Deze is door SiComputers na retour zenden en testen binnen enkele dagen vervangen. Prima klantenservice!