Expert

In mijn beeldvorming was Expert een winkelketen die ergens in de jaren '90 is blijven hangen. Door gebrekkige voorraad bij andere winkels toch maar een poging gedaan om een audiosysteem te bestellen. Helaas is mijn negatieve beeld bevestigd.

Op een donderdag om 21:25 een bestelling geplaatst, wat verder soepel ging. Het produt was op voorraad en vandaag besteld is morgen in huis was de belofte. Zij werken vanuit (lokale, en nu door de lockdown gesloten) winkels en die was toen echter al dicht. We gaan het zien :) Vrijdag om 15:00 kreeg ik de digitale factur en bericht dat hij vandaag verzonden gaat worden, met geljik allerlei Corona-gerelateerde smoesjes over vertagingen waar op de website ij het bestellen met geen woord over werd gerept. Ik zou de track & trace code nog krijgen. Zaterdag haad ik nog geen track & trace code ontvangen en heb er maar eens een telefoontje aan gewaagd aan het filiaal. Ik voelde me weinig serieus genomen door de joviale man. En het smoesje "we horen wel eens vaker dat verzendbevestigingen niet aankomen" kan je anno 2021 ook niet meer mee aankomen. Hij zou vandaag verzonden worden. In de PostNL-app zag ik gisteren al dat het pakketje aangemeld was, dus vermoedelijk was dat ook nergens op gebaseerd. Dinsdag was het er pas. De (binnenste) doos van het audiosysteem was op een hoek ingeduikt, maar het product zelf was niet beschadigd en wel nieuw. Op de buitenste doos zitten ook nog de stickers van hun leverancier, dus de letterlijke term dozenschuiver is wel op z'n plaats.

Als je het standaard bestel- en leverproces niet eens op orde hebt heb je anno 2021 niets meer te zoeken. Een dagje later zou niet erg zijn, maar de rest gaat ook wat knullig.

De beloofde levertijd wordt niet gehaald, en de track & trace code moet ik nog steeds ontvangen.

Joviale man en de antwoorden hadden weinig toegevoegde waarde. Na een telefoontje wist ik exact net zoveel als daarvoor.

Scorekaart voor Expert