TechPunt

De betaling ging via BOL.com (XiaomiProducts is namelijk een partnershop) en dat werkte, zoals altijd bij BOL.com, prima!

Dit is dus een winkel die ik echt bij niemand zou aanbevelen. Men kan hier snel leveren, maar zodra je aanspraak doet op de garantie vanwege een defect dan blijft meermaals het contact uit. Typisch gedrag van welbekende dozenschuivers.

Vervolgens gaat men dan in de mailing weer niet in op de klacht zelf, maar komen er verkeerde/nietszeggende reacties die het traject alleen maar vertragen. Hoe lang kun je ergens omheen blijven draaien..? Vrij lang, maanden zelfs, zo blijkt..!

"Heeft u de software al een update gegeven"... Ja, dat kon je in mijn eerste mail lezen klantenservice, een mail met een uitgebreide analyse van de fouten en reeds uitgeprobeerde oplossingen, om zodoende aanzienlijk wat tijd te besparen.

Maar snelheid bij garantieafhandelingen blijft uit bij XiaomiProducts. En dit lees je op meerdere reviewsites terug. Hier kwam ik helaas pas na de aanschaf achter... Als ik dan vervolgens aanbied om het product af te geven bij de winkel / te tonen op locatie in de auto (inbouwproduct) op een willekeurig voor de verkoper geschikt moment (heb ik serieus aangeboden) ten behoeve van een snelle uitwisseling en afhandeling, dan wil men hier absoluut niet op ingaan. "Niet mogelijk" en later "Corona" (nog voor de strengere maatregelen).. zelfs het aanbod om enige tijd buiten te wachten, terwijl men binnen een product even test, is niet mogelijk.

Dan toch maar opsturen..

En dan krijg je de dashcamera teruggestuurd met de mededeling 'niets aan de hand!'. Waarop je het artikel zelf maar weer uitpakt en direct ziet dat het wederom dezelfde defecten vertoont.

Ondanks diverse klachten, waaronder over de twijfelachtige manier waarop dingen getest worden, wil men ook geen filmpjes sturen als bewijsmateriaal waaruit blijkt dat het artikel bij hen dan wél werkt. Ook als de winkel belooft
filmpjes te sturen, doen ze dit gewoon niet. Je hoort dan niks meer.

Uiteindelijk ben je dan ruim 3 maanden verder..

Gelukkig begreep BOL.com de boodschap van deze verkoper uiteindelijk ook. Ook BOL.com kreeg namelijk geen reactie meer van XiaomiProducts!

Van BOL.com kreeg ik alsnog het aankoopbedrag terug. Gelukkig maar, want het betrof 155 euro. Bedankt BOL.com! En voor eenieder die nog iets wil kopen bij XiaomiProducts, check deze en andere negatieve reviews op diverse plaatsen over deze winkel. Men maakt er een spelletje van om onder de garantieafhandeling uit te komen. De producten van Xiaomi doen het meestal prima, maar gaat er iets kapot dan hoef je van deze heren bij XiaomiProducts echt helemaal niks te verwachten. De garantieafhandeling is ronduit problematisch en amateuristisch te noemen!

Daarnaast is 'doen alsof iets prima werkt, terwijl de klant zelfs filmpjes instuurt met het defect' natuurlijk gewoon oplichterij.

Helaas kan ik geen 0 sterren geven, want 1 ster is nog teveel.

UPDATE 22-02-2020:
Vanwege mijn slechte ervaring heb ik op diverse plekken een review achtergelaten. XIaomiProducts heeft geprobeerd deze niet te laten plaatsen/verwijderen met als reactie dat ik als klant niet bekend ben bij het bedrijf.. ronduit sneu. Maanden aan correspondentie en betaalgegeven zeggen echter anders. :+ Jongens, maak jezelf nou niet verder belachelijk..

Scorekaart voor TechPunt