CAPS

Ik had besloten om bij SiComputers te bestellen. Dit had, hoofdzakelijk, twee redenen: prijs en levertijd. Ik heb op 11-01-2021 drie componenten besteld. De levertijd bedroeg, voor alle componenten, 2-3 werkdagen. Na drie werkdagen had ik nog niks binnen, dus heb ik de klantenservice gebeld. Ik werd daar vriendelijk te woord gestaan door Jeroen. We kwamen er al snel achter dat een van de componenten de 'bestelling ophield'. Ik heb toen netjes voorgesteld om dit product te annuleren en de overige twee componenten te laten staan. Ik werd hier goed bij geholpen en het was zo geregeld. Vervolgens zou mijn bestelling alsnog verzonden kunnen worden. Drie werkdagen verder en er was nog steeds geen teken te bekennen van mijn bestelde componenten, dus ik weer bellen. Nogmaals kreeg ik Jeroen aan de telefoon en stond hij me, wederom, vriendelijk te woord. Hij wist alleen niet zo goed wat er fout was gegaan en zou het magazijn voor mij gaan bellen. Een aantal minuten later kwam het er op neer dat ze de rest van de bestelling nog niet hadden verpakt en verzonden. Jeroen zei dat hij ervoor zou zorgen dat dit zou gebeuren. Uiteindelijk was dit wéér niet het geval en moest ik toch nog maar eens naar de telefoon grijpen. Deze keer was ik iets minder vriendelijk tegen Jeroen en heb ik aangegeven minimaal een tegemoetkoming te willen zien van hun kant. Hij schoot enigszins in de verdediging en gaf aan dat dit niet zomaar kan. Mijn motivatie was het feit dat ik de bestelling in de afgelopen week (van de twee weken wachttijd) had kunnen annuleren en mijn componenten zelfs goedkoper bij de concurrent had kunnen bestellen (oh, en wat baal ik dat ik dit niet heb gedaan). Hij zou dit voor mij navragen, bood zijn excuses aan namens het magazijn en gaf aan dat mijn bestelling dezelfde dag nog de deur uit zou gaan. Dit was, eindelijk, waar en een dag later had ik mijn componenten binnen. Toen deze binnen waren, kreeg ik een mail met daarin het bericht dat ik geen € 15 korting kon krijgen (de tegemoetkoming waar ik om vroeg, gebaseerd op het prijsverschil met de concurrent destijds), omdat ze geen 'bewijs' konden vinden dat dit zo is geweest, en hadden ze daarentegen een kortingscode aangeboden voor de eerst volgende bestelling op hun webshop (alsof dat ooit nog gaat gebeuren nu). Met nog één moedige poging besloot ik vier 'screenshots' te sturen van de prijsgrafiek van Tweakers en de prijs op de website van de concurrent, in de hoop dat ze zouden toegeven fout te zitten en mij alsnog tegemoet zouden komen om hun naam te herstellen. Tot heden heb ik nog geen reactie mogen ontvangen, behalve een mail met de vraag of ik een review wilde schrijven... en hier zijn we dan.

Mijn bestelling had uiterlijk drie werkdagen later moeten arriveren, maar zonder enige communicatie had ik m'n bestelling elf werkdagen later.

Jeroen van de klantenservice is erg vriendelijk en toont, waar nodig, zijn begrip, maar lijkt weinig, daadwerkelijk, voor elkaar te krijgen en doet simpelweg 'valse beloftes'. Ondanks m'n derde, wat minder vriendelijke, telefoontje bleef hij vriendelijk, maar dit heeft mij nauwelijks geholpen bij het oplossen en/of tegemoet komen van het probleem (de vertraging van m'n bestelling en het, achteraf, duurder uit zijn dan bij de concurrent).

Scorekaart voor CAPS

Qshops