AlgemeenMooie website, leuke naam, aardige collectie. Helaas schort het aan klantvriendelijkheid en servicegerichtheid. Dat een product snel stuk gaat ligt de facto aan de klant. Over een oplossing wordt slecht gecommuniceerd.
KlantenserviceHet bestelde hoesje voor een iPhone 7 plus vertoonde binnen enkele dagen een scheur. Dat kan tal van oorzaken hebben, bijvoorbeeld een ontwerpfout, een productiefout of schade tijdens vervoer. Voor Appelhoes is er echter maar één mogelijkheid: het ligt aan de klant.
Ik mocht het product echter omruilen waarbij ik zelf de retourkosten voor rekening zou nemen. Aangezien ik weinig vertrouwen had in mijn eerdere keuze, koos ik voor een ander hoesje van dezelfde prijs.
Een week later ontving ik een brief van Appelhoes. Daarin een ander vervangend hoesje dan ik had gekozen. Dat had ik snel door omdat het een minimaal hoesje was dat geen volledig omrande bescherming bood. Ik heb de foute zending aangegeven en gevraagd of ze mij alsnog het juiste hoesje wilde sturen.
De reactie vanuit Appelhoes was dat het vervangende hoesje dat ik had gekozen niet op voorraad was, dus hadden ze deze gestuurd (zonder enig overleg), die volgens hun hetzelfde zou zijn (hoewel de foto's en beschrijving op hun eigen website anders aangeven).
Verder moest ik blij zijn dat ze uit coulance iets hadden gestuurd, want ik had het eerste hoesje toch zelf kapotgemaakt.
Ik kreeg de keuze om het vervangende hoesje dat ik niet wil hebben op eigen kosten terug te sturen. Ze zouden dan nog eens proberen om een hoesje op te sturen.
Vanwege de eerdere ervaring met de 'service' en het compleet ontbreken van enige spiegeling op eigen handelen, heb ik voor dat aanbod bedankt. Liever schrijf ik twee tientjes af dan dat ik nog langer van doen heb met Appelhoes.