Amazon.nl

Twee producten los besteld, de eerste verliep prima maar de tweede helaas niet.
Vandaar een gemiddelde algemene beoordeling.

Verzending van de tweede bestelling ging via Chronopost, een Franse dienst. Op een maandag besteld, met verwachtte leverdatum van donderdag. Op dinsdag en woensdag zag ik via de track&trace op Amazon.nl dat mijn pakketje vastgehouden werd. Op Amazon.nl stond er ook dat ik dan contact moest gaan opnemen met de Chronopost.

Daar gaat het bij mij al mis, want ik verwacht dat Amazon.nl dit voor mij regelt, niet dat ik er zelf achteraan moet.
Toch maar gedaan, en via Twitter gaf Chronopost aan in het Frans dat mijn naam niet compleet was en Amazon.nl dit moest aanleveren (ik mocht blijkbaar niet vertellen wat mijn naam is).
Via de Amazon.nl webchat te horen gekregen dat ik twee opties had, welke ik pas 7 volledige dagen later kon initiëren: Opnieuw bestellen of geld terug. Ik moest maar even na die 7 dagen opnieuw contact opnemen.

Leek mij allemaal wat onnodig complex en langdurig, dus ik stelde de vriendelijke web-chat vrouw voor dat zij even mijn volledige naam doorgaven aan het postbedrijf, zodat het pakketje vrijgegeven kon worden ik ik hem eerder thuis had. Ik blij, Amazon.nl blij, toch?

Helaas, dat is niet volgens het proces <einde web-chat>

Kunnen niet afwijken van vastgelegde procedures die blijkbaar niet altijd aansluiten met de talloze verschillende post bedrijven die Amazon.nl gebruikt, met als gevolg dat mijn pakketje opnieuw besteld moet worden, maar wel pas over en week, want dan heeft Amazon eerste pakketje weer terug.

Scorekaart voor Amazon.nl