AlgemeenDe website bevat te weinig filters zodat het lastig is een produkt te vinden. Dat is al vaker aangegeven en mag nu toch echt wel eens verbeterd worden.
Op 29 oktober een heb ik een Corsair RM850 voeding besteld. Gemakkelijk bestelproces. Direct erna ontving ik een bevestigingsmail dat de order is ontvangen en enkele minuten later een mail met de factuur. Tot zover keurig.
Maar daarna volgde een oorverdovende stilte. Na een goede week (10 dagen) toch nog maar een mailtje gestuurd om te vragen wat de verwachte levertijd is. Omdat een snelle reactie uitbleef en ik onder tijdsdruk kwam te staan heb ik de bestelling twee dagen later maar geannuleerd , (10 november).
Kort erop ontving een mailtje met de creditnota.
Eigenlijk zonde, want als SiComputers een levertijd kenbaar hadden gemaakt had de order hoogstwaarschijnlijk gewoon door kunnen gaan.
De voeding (ander model) heb ik na de annuleringsbevestiging bij Megekko besteld en reeds ontvangen (en ingebouwd).
Het aankoopbedrag is op 15 november nog niet teruggestort, maar heb er wel vertrouwen in dat dat binnenkort gebeurd. Heb eerder wel positieve ervaringen met SiComputers gehad en het is verder een eerlijke toko, alleen wat traag wanneer het om dit soort zaken gaat.
TLDR;
Wat IMO beter kan:
-Levertijden (en vooral overschrijding ervan) vermelden in e-mail
-Filters op de website
-Sneller handelen
Het is voldoende, maar net niet goed. Wel correct en vriendelijk, maar de orderbewaking en communicatie kunnen beter, juist in geval van afwijkende levertijden. Dit is de tweede keer dat ik dit meegemaakt heb, maar nog steeds geen verbetering.
Dat na annulering van een order vanwege lange levertijd het te lang duurt om het aankoopbedrag terug te storten, is ook een minpuntje.