AlgemeenVia Pricewatch kwam voor mijn keuze de 50PUS6704 naar voren als de beste keuze, en zeker voor een scherpe prijs bij PlatteTV. Direct besteld, ondanks dat ik wist dat de levertijd 5+ dagen was. Proces van bestellen via de website verliep probleemloos. (vervolg zie hieronder)
KlantenserviceVolgende ochtend kreeg ik een mail met een aanbod voor de 50PUS6754, deze zou beter zijn dan de gene die ik wilde bestellen. Her en der uit proberen te zoeken wat het verschil was, naar mijn idee alleen de kleur van het frame, zilver i.p.v. zwart.
Het aanbod was overigens een open-doos model en daarom enigszins gereduceerd in het eindbedrag. Na enkele mails zag ik af van het aanbod, echter liet men mij weten dat de bestelde televisie (50PUS6704) niet meer op voorraad was en niet duidelijk was wanneer deze weer binnen zou komen.
Enkele dagen later heb ik her en der nog wat rond gekeken. Uiteindelijk had ik besloten niet in te gaan op het aanbod. Gezien ik liever in een ongeopende doos wilde hebben. Tot mijn verbazing stond op de site (onder een ander kopje) dat de 50PUS6704 wel op voorraad was. Na enig doorklikken gaf de site aan dat het alsnog 5+ dagen duurde. Via de chat contact opgenomen en werd aangegeven dat de kans groot is dat de televisie helemaal niet meer word geleverd en mogelijk uit het assortiment word gehaald. Toen ik vroeg of het eerdere aanbod (50PUS6754) ook toestellen in een ongeopende doos leverbaar waren, werd zowel via de mail als via de chat aangegeven dat dit niet mogelijk was (wat raar was, gezien de site aangaf dat de televisie op voorraad was, en tevens ook beschikbaar was op alle locaties). Na enig tijd te hebben getwijfeld heb ik besloten om helemaal geen televisie te bestellen via PlatteTV, en heb ik gevraagd of ik het betaalde bedrag terug gestort kon krijgen.
Ondanks de vele scherpe prijzen van de televisies die aan worden geboden, is voor mij belangrijker dat de ondersteuning van de klantenservice/verkopers wat professioneler is geregeld. Mail reacties waren vaak minder dan 2 zinnen en werd vaak niet ingegaan op alle vragen.
Kortom ik adviseer om goed te focussen op de customer-journey en ook de site even goed onder de loop te nemen, om te kijken of overal wel de juiste informatie staat (voorraad, maar ook informatie betreft de modellen).
En als laatst is het belangrijker dat er tijd word genomen voor een antwoord, i.p.v. een half tot geen antwoord binnen een zeer korte tijd.
Disclaimer: Dit is mijn persoonlijke beleving, waarbij het zeer goed mogelijk is dat deze beleving voor andere niet opgaat. Echter vind ik het belangrijk dat andere Tweakers hier wel van op de hoogte zijn.