Amazon.nl

Groot aanbod en lage prijzen. Webshop zelf mag wat overzichtelijker met uitgebreidere (productspecifieke) zoekfilters. Als een product bij Bol.com of Coolblue een paar euro duurder is bestel ik toch liever daar, zijn net wat betrouwbaarder qua levering en hebben een betere klantenservice. Daarnaast zie ik het niet zitten als Amazon straks 99% van de Nederlandse markt in handen heeft en zelf de prijzen kan bepalen.

Amazon verstuurd via DHL Parcel. Al meerdere keren gehad dat ik gewoon thuis ben en een mail krijg dat ze me gemist hebben. Na 2x "niet thuis" wordt de bestelling teruggestuurd naar Amazon en krijg je je geld terug maar heb je wel mooi de aanbieding gemist (en voor niets thuisgebleven). Waarschijnlijk is de bezorger te druk en omdat ze per pakje betaald krijgen is dit voor hen de makkelijkste optie. Een andere keer zou het pakje tussen 19:00 en 21:30 komen. Uiteindelijk de bezorger om 23:15 die nog aanbelt, gelukkig lag ik nog niet op bed maar als je kleine kinderen hebt kan ik me voorstellen dat je hier niet blij van wordt. Bellen met klantenservice kost je overigens ook nog eens geld overigens. Amazon biedt ook niet de optie om af te halen bij een supermarkt of ander afhaalpunt.

Een enkele keer mijn bestelling geannuleerd omdat ik verkeerd had gekeken, moest wel 10 dagen wachten voor ik het geld terug had. De klantenservice van bedrijven als Bol en Coolblue zijn sneller en beter bereikbaar. De mail die ik gestuurd heb is overigens nooit beantwoord.

Scorekaart voor Amazon.nl