AlgemeenAls je de reviews hier op Tweakers mag geloven lijkt het wel Max ICT. Echter ben ik het daar alles behalve mee eens. Om die reden ben ik deze review gaan schrijven.
Afgelopen jaar heb ik hier veelvuldig besteld. De levertijd op de website geeft duidelijk aan wanneer het binnenkomt. De bestelde artikelen zijn veel goedkoper dan de concurrentie geweest en het aanbod is gigantisch.
Je moet wel goed weten wat je zoekt want artikelen zijn slecht vertaald met een automatische vertaler. Dus zoeken op keyworden werkt niet goed en gebruik je de categorieen en filters dan krijg je veel minder producten terug dan dat ze daadwerklijk verkopen. Dus de Tweakers pricewatch gebruiken en vervolgens op Amazon erbij pakken.
De website geeft een goede indicatie wanneer er geleverd gaat worden. Amazon gebruikt zowel DHL als PostNL.
KlantenserviceZe hebben hier veel zaken geautomatiseerd dit kan soms wennen zijn maar de problemen die ik heb gehad zijn altijd zeer gunstig opgelost. Wanneer je telefonisch contact hebt met een medewerker van Amazon zijn ze altijd ontzettend vriendelijk.
Een nieuwe artikel wordt direct opgestuurd zonder extra betaling vervolgens krijg je dan 30 dagen de tijd om het oude artikel retour te sturen. Dat werkt erg prettig.
Om een paar persoonlijk voorbeelden te noemen:
We waren ontevreden met de werking van een robotstofzuiger. De doos en boekjes waren al weg, hij was flink gebruikt en dat zag je. Maar na kort contact met de klantenservice mocht hij retour na 2 maanden gebruik. Het volledig bedrag kregen we retour.
Een ander probleem was met een zakelijke bestelling bij een externe verkoper (uit china). De betreffende verkoper kon mij geen factuur met btw afgeven. Amazon heeft direct het volledige aankoop bedrag terugbetaald. Artikel hoeft niet retour.
De garantie afwikkeling is perfect, de bestelde powerbank van Ravpower gaf na een jaar geen stroom meer. Na contact met Amazon is het volledige aankoop bedrag direct overgemaakt. Het defecte product mochten we houden/recyclen.
Deze ervaringen hebben mij zeer veel vetrouwen gegeven en doen mij nu bij voorkeur bij Amazon bestellen.