HelloTV

Tweemaal contact gehad met PlatteTV via het daarvoor op hun site bedoelde contactformulier (om gebruik te maken van de aangeboden 'inruilactie' en een daarbij behorende korting op maat). Ze reageren in eerste instantie inderdaad snel. De eerste maal binnen 15 minuten, een week later duurde het ongeveer 60 minuten.

In eerste instantie werd mij een korting van 700 euro (2099,- euro kostende OLED voor 1399,-) bij inruil van mijn minder dan 2 jaar 'oude' QLED in het vooruitzicht gesteld.

Een week later werd mij bij een totaalbedrag van 1594 euro (toestel van 1555,- plus installatie thuis a 39,- euro) onder dezelfde voorwaarden (inruil QLED) een voorstel van 1299,- gedaan. Kortom: ik kon nu gebruik maken van een inrullkorting van slechts 295 euro.

Nu begrijp ik dat bij een lager totaalbedrag de korting ook lager zal uitvallen. Een waardedaling van mijn 'oude' toestel van meer dan 400 euro (700 euro tegenover 295 euro) binnen één week(!) lijkt me nu ook weer sterk overdreven.

Toen ik dit beschaafd kenbaar hebt gemaakt via e-mail en opperde dat ik met 100 euro 'extra' korting (395 euro in dat geval) genoegen zou nemen en dan tot koop over zou gaan bleef het ineens angstvallig stil.

Vanzelfsprekend staat het PlatteTV vrij om zelf haar prijs te bepalen en aan mij mee te delen dat meer korting er niet in zit. Prima, dan kan ik de beslissing maken om eventueel alsnog in te stemmen of naar een concurrerende keten over te stappen. Het totaal negeren van een beschaafde vraag van een potentiële klant geeft mij nu niet direct de meest klantvriendelijke indruk.

We zijn inmiddels 30 uur(!) verder zonder antwoord. Een schril contrast met hoe snel het bedrijf reageert als je ze in eerste instantie benadert.

Voor mij hoeft het trouwens niet meer, inmiddels voor dezelfde actieprijs (1555 euro) mijn TV elders gekocht. Zeer tevreden met die keuze, PlatteTV is een winkel die ik in de toekomst in ieder geval niet nog een keer zou overwegen.

PlatteTV komt op mij eerder over als een 'platte verkoopschuur' dan een winkel waar de klant op de eerste plaats komt.

Tip: mocht je toch in zee willen gaan met dit bedrijf, dan zou ik dat in ieder geval nog eens heroverwegen.

PlatteTV schermt in emails graag met de grote hoeveelheid positieve reviews, o.a. hier op Tweakers. Kijk je iets verder, dan lijkt de overgrote meerderheid daarvan geplaatst door 'newbies' en/of klanten die hiervoor korting hebben ontvangen.

Tweakers met een 'lange staat van dienst' zitten er opvallend genoeg veel minder vaak tussen. Ook iets waar ik persoonlijk mijn vraagtekens bij zet: gekoppeld aan mijn persoonlijke ervaring wekt dit bij mij weinig vertrouwen in de klantenservice van PlatteTV.

Scorekaart voor HelloTV