Amazon.nl

Ik bestel al jaren bij .de, en sinds Amazon ook een Nederlandse site heeft, daar ook. Het loont de moeite prijzen tussen de .de en de .nl site te vergelijken, want soms zit daar verschil in, afgezien van het BTW-verschil dat Duitsland heeft.

Verzenden gaat altijd goed, zo goed als altijd klopt de levertijd-indicatie. Producten komen uit opslag in heel Europa, want als je bijvoorbeeld een order van meerdere producten plaatst, kan het met UPS, PostNL en DHL bezorgd worden. Of het efficiënt is, of milieuvriendelijk is, kun je betwisten.

Vandaag besteld, morgen in huis, gaat bij Amazon.nl niet vaak op, tenzij het product zich volgens mij ergens al in een Nederlandse opslag bevindt. Maar als je kan wachten de extra dag/twee dagen, dan is het het prijstechnisch waard.

Als ik de overwegend matig enthousiaste reviews hier lees, kan ik Amazon daar niet in herkennen, maar misschien heb ik de afgelopen jaren gewoon geluk gehad.

Verpakking is over het algemeen goed, soms komt er een doos die wat kleiner gevouwen is, en dat doet de bescherming van de bestelling geen goed. Af en toe is er ook wat te weinig opvulmateriaal gebruikt, waardoor je bestelling alsnog rammelt in de doos van Amazon

Scorekaart voor Amazon.nl