Amazon.nl

Het is even wennen bij Amazon.nl. Ruim beschikbare items lijken supersnel geleverd te kunnen worden, maar zoek je naar de wat meer niche-producten dan wordt er wel aangegeven dat deze in voorraad zijn, maar vervolgens worden ze maar niet verstuurd.

Het is denk ik een kwestie van afwegen: wil je snel een bepaald, ruim beschikbaar product hebben dan leent Amazon.nl zich heir best goed voor vanwege lage prijs en snelle verzending. Had zowel Logitech muis, een gereedschapskoffer als een Kenwoord Autoradio binnen 24 uur binnen. Echter een inbouwpaneel voor mijn autoradio was ondanks ruime voorraad na 5 dagen nog niet verzonden. Deze heb ik geannuleerd en elders besteld.

Alle 3 de ontvangen items hebben als retourcenter een locatie in Duitsland. Ik vermoed dat men dus de bestaande amazon.de distributiekanalen gebruikt.

Verder qua site vind ik het zoeken onprettiig, er zijn te weinig filteropties om effectief te kunnen zoeken. Hierdoor is het shoppen op Amazon niet aangenaam. Eigenlijk moet je via andere kanalen weten welk product je exact aan wil schaffen en dan het serienummer op Amazon invullen.

In de afweging: lage prijs voor recente, populaire producten kan aantrekkelijk zijn. Aan de andere kant gaat het vaak om luttele euro's die misschien goed besteed zijn aan een niet-multinational.

3 van de 4 bestellingen naar belofte zeer snel verzonden en ontvangen. Een 4de product liet te ang op zich wachten.

Scorekaart voor Amazon.nl