AlgemeenAmazon.nl lijkt een 'directe koppeling' met omliggende landen te zijn. Het aanbod van producten lijkt als twee druppels water op die van amazon.de. Het aanbod is echter niet zo groot en uitgebreid als amazon.de of co.uk
Groot gebrek, aanvullende informatie over producten en met name films. De films die je in Nederland koopt (DVD of Blu ray) zijn compleet anders en voorzien van NL ondertiteling. Amazon.nl levert volgens de productafbeelding enkel Duitse uitgaven waarbij niet altijd staat aangegeven of er überhaupt ondertiteling bij zit.
Prijzen zijn wel aantrekkelijk, maar wegen uiteindelijk niet op tegen het lange wachten op de levering en/of wanneer je het pakketje in je voortuin vindt. De standaard vervoerder is DHL en in mijn geval vind ik geregeld pakketten tussen planten, containers, bij buren in de tuin of klem geprakt in een brievenbus.
Amazon.nl en .de maken gebruik van vrijwel de zelfde warenhuizen en/of systeem maar ik ervaar een ongehoord lange vertraging op verzending van producten besteld bij. 30 mei een bestelling geplaatst die volgens Amazon afgelopen donderdag 4 juni in huis zou moeten zijn. Op dit moment van schrijven is er nog geen verzendinformatie beschikbaar in het systeem.
De verzending met de standaard vervoerder van Amazon, DHL is een regelrechte ramp en compleet idioot qua tijden en track & trace. Als ik het pakket thuis laat leveren komen ze overdag als ik aan het werk ben, laat ik het op het werk leveren dan standaard in de avond wanneer het bedrijf dicht is en ik thuis zit. !??! Amazon zegt niet aan te kunnen geven welk tijdvak DHL moet bezorgen, DHL geeft aan het pakket niet eerder te hebben. Vreemd want op het werk komt DHL soms 3x op een dag met verschillende bussen.
Klantenservice is in principe prima, je wordt ontzettend netjes en behulpzaam te woord gestaan maar kunnen eigenlijk niet heel veel voor je betekenen omdat ze zelf niet volledig bij de order kunnen. Ook wordt gezegd dat in verband met Corona er vertraging is, vreemd want orders geplaatst door een vriend bij Amazon.de waren met 2 dagen in huis.