AlgemeenAl jaren gebruikte ik Amazon.de en ik keek er oprecht naar uit om de NL site te gaan gebruiken. Amazon heeft een groot aanbod en er zijn verschillende voordelen op het Prime aanbod zoals Prime Video en Twitch Prime.
Inmiddels heb ik enigszins spijt dat ik mijn Prime DE abonnement heb omgezet naar NL gezien mijn Twitch Prime niet meer valt te activeren vanwege 'een probleem met mijn creditcard', iets waar ik bij het reguliere bestellen of bij Twitch Prime via DE nooit last van heb gehad. Support werkt heel vriendelijk mee, tot het moment dat er bepaald wordt dat er 'een probleem' (geen idee wat, dat geven ze niet aan) is met je creditcard, dan zoek je het zelf maar uit. (wat ze bijna letterlijk zeggen in nette woorden)
Nu zal niet iedereen Twitch Prime gebruiken, dus verder met de review als webshop, vergis je niet Amazon.nl is een koopjessite net als Aliexpress. (sommige artikelen komen zelfs van dezelfde Aliexpress leveranciers) Niks mis mee, maar kijk goed wat je koopt gezien het zomaar uit het buitenland kan komen. Bijvoorbeeld bordspelletjes kunnen in het Duits zijn, dat kan vervelend zijn als je iets koopt voor jonge kinderen die geen Duits lezen.
Bestellen gaat dan wel weer snel en makkelijk, zolang je maar geen Twitch Prime probeert te activeren.
Leveringen zijn in principe netjes, al kunnen sommige producten érg lang op zich laten wachten als ze bijv. uit China komen.
De verpakking zelf is wel sterk afhankelijk van de leverancier, dat hoeft niet Amazon zelf te zijn. Amazon leveringen uit hun eigen warenhuis valt niks op aan te merken.
Alle dagen van de week, alle tijden, staat de Amazon support afdeling je snel en vriendelijk te woord.
Enige reden waarom ik geen 5 sterren geef is dat men weigert verder een oplossing te bieden bij het activeren van mijn Twitch Prime, ze stoppen zodra er is aangegeven dat er 'iets' mis is met mijn betaalmiddel (creditcard). Wat dat iets is, geen idee, de creditcard doet het prima op de Amazon site zelf, Prime wordt elke maand gewoon afgeschreven, dus het had mij zeker geholpen als support zou aangeven *wat* er dan mis is.
Dit is een heel specifiek probleem, maar het punt gaat mij ook meer op het gebrek van support nadat ze/ik vastlopen. Voor dat probleem bieden ze dus geen oplossing verder.