HelloTV

Ik kocht een receiver van het type Onkyo TX-NR676E aan via de webshop van Plattetv. De website is duidelijk, en het aankoopproces verliep vlekkeloos.

De verzending kwam tijdig toe, waardoor hier verder weinig op aan te merken valt.

De aangekochte receiver van het type Onkyo TX-NR676E ging plots stuk in de loop van 2019, ruim binnen de garantieperiode. Ik besliste om contact op te nemen met Plattetv om de garantieregeling / reparatie via hen te regelen. Na een korte communicatie via telefoon en email stuurde ik het defecte toestel op.

Ik hoorde hier gedurende enkele maanden helemaal niets over. Aangezien mijn verzending dateerde van begin november 2019, besloot ik om per 09/01/2020 en 17/01/2020, 28/01/2020 opnieuw contact op te nemen met hen via email.

Na enkele keren te bellen, en contact op te nemen via email en chat (website), kreeg ik dan uiteindelijk toch antwoord van hun reparatieservice per 24/03/2020 verschillende maanden na de originele verzending. De receiver zou met schade opnieuw bij hen zijn toegekomen. Er werd mij gezegd dat er een nieuw stuk in bestelling stond om het apparaat van deze schade te herstellen.

Per 03/04/2020 lijkt er dan plots stroomversnelling in de zaak te komen. Ik krijg telefoon van één van de medewerkers van Plattetv. Hij zegt dat ze zelf de reciever met schade tweedehands zullen verkopen in één van hun verkooppunten. Ik moest slechts nog de afstandsbediening en microfoon opsturen, zodat ze het volledige pakket konden aanbieden. Nadien zou ik mijn bedrag in aankooptegoed krijgen. Dat kwam even netjes uit voor mij, want ik had net een televisietoestel nodig. Omdat de receiver bijna een half jaar op zich liet wachten, had ik intussen nl.al een ander exemplaar gekocht.

De medewerker liet in een later telefonisch contact echter vallen dat ik toch ruime tijd gebruik had gemaakt van de receiver, en dat ik dus slechts hun inkoopwaarde als tegoed kreeg. Dit leek me in te druisen tegen een correcte garantieregeling, waarop ik plots niet meer zo tevreden was met het voorstel dat ze deden.

Een nieuw voorstel kwam binnen in mijn mailbox. Ik zou het toestel terug ontvangen met € 50,00 compensatie (aankooptegoed bij hun winkel). Kleine catch hier, het toestel is nog steeds zichtbaar beschadigd, doch functioneert helemaal.

Nadat ik een bericht stuurde dat ik hier niet mee gediend was, stuurde ik dat er voor mij slecht twee hele normale oplossingen waren:

- Aankooptegoed aankoopwaarde (normaal onder garantieregeling)
- Of het apparaat opnieuw aan mij bezorgen zonder schade, ook al is dit alleen maar schade aan de buitenkant. Deze was er niet toen ik het toestel naar hen opstuurde, en ze geven ook grif toe dat het niet door mijn toedoen is ontstaan.

Sinds dat bericht per 13/04/2020 zijn we intussen weer bijna een volledige maand verder. Ik stuurde gedurende deze maand verschillende herinneringen, zonder hier reactie op te krijgen. Ik kan voor deze zaak slechts terecht bij één medewerker in Nijmegen dewelke mijn berichten blijkbaar totaal negeert.

Zeer teleurgesteld in deze klantenservice, en nog steeds in afwachting van een correcte oplossing, wilde ik dit toch even neerschrijven, zodat anderen gewaarschuwd zijn.

Dit is ondermaats en bedroevend anno 2020.

Scorekaart voor HelloTV